ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Τι σημαίνει «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Κοινοποίηση
Tweet

Πώς ανατράπηκε η πρωτόδικη απόφαση κατά του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ

«Κρίσιμο λάθος» χαρακτήρισε εφετείο στις ΗΠΑ τη συμπερίληψη μαρτυριών από έξι γυναίκες κατά του χολιγουντιανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους.

Την Πέμπτη, το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι ο Γουάινστιν δεν είχε δίκαιη δίκη όταν καταδικάστηκε και χαρακτήρισε λανθασμένη τη συμπερίληψη των μαρτυριών. Είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ανατράπηκε η καταδίκη του Γουάινστιν που αφορούσε τις επιθέσεις κατά της ηθοποιού Τζέσικα Μαν και της βοηθού παραγωγής Μίμι Χάλεϊ.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για την μαρτυρία της ηθοποιού των «Sopranos» Αναμπέλα Σιόρα, της σχεδιάστριας κοστουμιών Ντον Ντάνιγκ, του μοντέλου Ταράλ Βουλφ και της ηθοποιού Λόρεν Μαρί Γιανγκ, αναφέρει η Daily Mail.

Όλες στον ένα ή τον άλλο βαθμό κατέθεσαν ότι δελεάστηκαν να συναντήσουν τον Γουάινστιν για επαγγελματικούς λόγους και στη συνέχεια αυτός τους επιτέθηκε σεξουαλικά ή ακόμη τις βίασε. Όπως είπαν στους ενόρκους, ο παραγωγός συχνά προσποιούνταν ενδιαφέρον για την καριέρα τους, για να τις πείσει να συναντηθούν σε κάποιο ξενοδοχείο.

Η Σιόρα κατηγόρησε τον παραγωγό ότι τη βίαζε, της έστελνε... σοκολατένια πέη και ηρεμιστικά χάπια Βάλιουμ και εμφανίστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στις Κάννες με baby oil. Αν και τα αδικήματα που περιέγραψε στην κατάθεσή της είχαν πια παραγραφεί, ήταν πάντως μια από τις καθοριστικές μαρτυρίες.

Είπε ότι τον συνάντησε για πρώτη φορά το 1990 ή το 1991. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, το 1993 ή το 1994, εμφανίστηκε απρόσκλητος στο διαμέρισμά της, μπήκε, την έριξε στο κρεβάτι και επιχείρησε να τη βιάσει. Αυτή προσπάθησε να αντισταθεί με κλωτσιές και γροθιές, αλλά δεν κατάφερε να τον απωθήσει.

Με κάποια άλλη αφορμή εμφανίστηκε στο δωμάτιό της στις Κάννες φορώντας μόνο τα εσώρουχά του και baby oil.

Η -πρώην σερβιτόρα και τότε επίδοξη ηθοποιός- Bουλφ ισχυρίστηκε ότι το 2005 ο Γουάινστιν αυνανίστηκε μπροστά της σε κλαμπ της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια τη βίασε στο διαμέρισμά του.

Ισχυρίστηκε ότι τη βίασε στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, αφού την παρέσυρε εκεί με την υπόσχεση ότι θα περάσει από οντισιόν για κινηματογραφικό ρόλο.

Κατέθεσε ακόμη ότι σε μια περίπτωση πριν από τον βιασμό, ο Γουάινστιν την άρπαξε από το χέρι καθώς σέρβιρε κοκτέιλ, την οδήγησε προς ένα σκοτεινό σημείο και άρχισε να αυνανίζεται.

Η Ντάνιγκ -επίσης επίδοξη ηθοποιός- είπε στους ενόρκους ότι το 2004 ο Γουάινστιν έβαλε το χέρι του στη φούστα της και χάιδεψε τα γεννητικά της όργανα κατά τη διάρκεια συνάντησης στην οποία υποτίθεται ότι θα τη βοηθούσε για την καριέρα της. «Μην το κάνεις θέμα, έτσι δουλεύει αυτή η βιομηχανία», της είπε.

Αργότερα προσπάθησε να την αναγκάσει να κάνει σεξ με τον ίδιο και τον βοηθό του.

Τέλος η Γιανγκ κατέθεσε ότι ο παραγωγός την θώπευσε και αυνανίστηκε μπροστά της σε τουαλέτα ξενοδοχείου λίγες ημέρες πριν από την απονομή των Όσκαρ τον Φεβρουάριο του 2013.

«Ας τελειώσουμε τη συζήτησή μας πάνω», στο δωμάτιό μου, της είπε, αφού είχαν συναντηθεί στο ξενοδοχείο. Αφού την έκλεισε στο μπάνιο, ο Γουάινστιν γδύθηκε και άρχισε να αυνανίζεται.

Τελικά, η Γιανγκ κατάφερε να φύγει.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις