ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κινδύνευσαν αλλά… σώθηκαν – Δύσκολη μάχη στη φωτιά στους Σχινούς

Κοινοποίηση
Tweet

«Δύσκολη πρόβα» για την αντιπυρική...

Την πρώτη πραγματική πύρινη απειλή πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου αντιμετώπισαν χθες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας.

Ισχυρές δυνάμεις έδωσαν τεράστιο αγώνα τόσο το απόγευμα, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να ελέγξουν και να κατασβέσουν το μέτωπο στους Σχίνους Ζαχάρως που κατέκαιγε ανεξέλεγκτο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και ευνοούσαν την ανάπτυξη της φωτιάς.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα από καλαμιώνες και επεκτάθηκε άμεσα σε δασικές εκτάσεις.

Για το λόγο αυτό άμεσα υπήρξε κινητοποίηση οχημάτων από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Αρχαίας Ολυμπίας και Κρεστένων, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Η συνολική δύναμη στο σημείο έφτασε μάλιστα τους 50 άνδρες και τα 24 υδροφόρα οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν ακόμα δυο ομάδες πεζοπόρο ΕΜΟΔΕ, δυο βυτιοφόρα της Π.Ε. Ηλείας, ένα βυτιοφόρο του δήμου Ζαχάρως και 1 μηχάνημα έργου του δήμου που με στοχευμένες παρεμβάσεις κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπήρξε και σχετικό αίτημα για βοήθεια από αέρος, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή αλλά και το κύμα σκόνης που είχε σκεπάσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας την Ηλεία και περιόριζε σημαντικά την ορατότητα, δεν επέτρεψαν την απογείωσή τους. Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η συνολική έκταση που έγινε στάχτη προσεγγίζει τα 30 στρέμματα, με την ιδιομορφία του εδάφους και τους ισχυρούς ανέμους να είναι οι παράγοντες που ευνόησαν το μέτωπο. Επικεφαλής στο έργο κατάσβεσης τέθηκαν ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Βασίλης Σολδάτος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης.

*Εφημερίδα "Πατρις"

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις