ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απόψε στην Ευαγγελίστρια για τον Ακάθιστο Ύμνο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Ο Ακάθιστος Ύμνος που συγκινεί κάθε χρόνο όταν ψάλλεται, τους πιστούς, θεωρείται το αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας για την Υπεραγία Θεοτόκο

Απόψε Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 είναι πέμπτη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής και στους ιερούς ναούς ψάλλεται με ευλάβεια και κατάνυξη ο Ακάθιστος Ύμνος.

Θα ακουστούν σε όλους τους ιερούς ναούς & της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, όλοι οι Χαιρετισμοί των 4 προηγούμενων εβδομάδων, δηλαδή και οι 24 Οίκοι (στροφές) που συνθέτουν τον Ακάθιστο Ύμνο στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Απόψε λοιπόν Παρασκευή 19 Απριλίου μετά τις 6.30μ.μ. για τον Ακάθιστο Ύμνο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών στην οδό Μαιζώνος.

Το θέμα του Ακάθιστου Ύμνου, των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Παναγίας. Να προσθέσουμε πως ο Ακάθιστος Ύμνος που συγκινεί κάθε χρόνο όταν ψάλλεται, τους πιστούς, θεωρείται το αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας για την Θεοτόκο.

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου, θα παραστεί στις 6 μ.μ. στη Λιτανευτική πορεία τιμῆς καί μνήμης τῶν χιλιάδων Πατρέων, τῶν ὑπό τῶν τουρκικῶν ὀρδῶν τοῦ Γιουσούφ Πασᾶ, σφαγιασθέντων στίς 2 Ἀπριλίου 1821, Κυριακή τῶν Βαΐων, τότε. Η πομπή θα καταλήξει δια της οδού Γερμανού στην πλατειούλα Αγ. Γεωργίου.

Την Κυριακή 21 Ἀπριλίου 2024 (Ε’ Νηστειῶν) στις 7 π.μ. ο κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου Πατρῶν. Θα τελεστεί & Μνημόσυνο ὑπέρ ἀναπαύσεως τῶν χιλιάδων Πατρέων τῶν ὑπό τῶν Τούρκων, φρικτῷ θανάτῳ, τελειωθέντων στίς 2 Ἀπριλίου 1821.      

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλεί ο τελευταίος για την φετινή Σαρακοστή, Κατανυκτικός Ἑσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πατρῶν, ιερουργούντος του κ.κ. Χρυσοστόμου.

Τέλος την Δευτέρα 22-4, στις 8 μ.μ., ο κ.κ. Χρυσόστομος αναμένεται να παρακολουθήσει την καλλιτεχνική εκδήλωση μέ ἐπίκαιρους Ἐκκλησιαστικούς Ὓμνους ἀπό τήν Χορωδία «Πανύμνητος», στό Συνεδριακό Κέντρο, του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις