ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αναδρομικά: «Ώρα μηδέν» για την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για τα δώρα των επικουρικών συντάξεων

Κοινοποίηση
Tweet

Ποια διαφωνία επιχειρεί να λύσει

Τη διαφωνία μεταξύ του Αρείου Πάγου από τη μια μεριά και του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να λύσει σήμερα (17.04.24) το μεσημέρι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αναφορικά με τη συνταγματικότητα ή μη της κατάργησης των τριών δώρων-επιδομάτων επικουρικών συντάξεων.

Ο λόγος για τα δώρα – επιδόματα Πάσχα, θερινής αδείας και Χριστουγέννων (επικουρικές συντάξεις), οι οποίες συντελέστηκαν στον ιδιωτικό τομέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ) για το 11μηνο από 11.6.2015 έως 11.5.2016 σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου, τα οποία διεκδικούν αναδρομικά οι συνταξιούχοι.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιανουάριο εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία βρέθηκε στον αντίποδα της απόφασης της Ολομέλεια του ΣτΕ.

Και αυτό γιατί ο Άρειος Πάγος  έκρινε πω οι περικοπές των τριών δώρων στις επικουρικές, οι οποίες εφαρμόστηκαν με το μνημονιακό νόμο 4093/2012 είναι συνταγματικές.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου ήρθε εννέα χρόνια μετά την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί του θέματος ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα το 2019 και το 2021. Οι αποφάσεις του ΣτΕ έκρινα ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις περικοπές και των τριών δώρων των επικουρικών συντάξεων που έγιναν το 2012.

 πηγή newsit.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις