FOOD

/

Συνταγή για κέικ λεμονιού με σιρόπι: Ένα κλασσικό και απολαυστικό γλυκό

Πηγή φωτογραφίας: julissa-capdevilla/unsplash

Κοινοποίηση
Tweet

Η αφράτη του υφή και η δροσερή γεύση λεμονιού με το γλυκό σιρόπι το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση

Το κέικ λεμονιού με σιρόπι είναι ένα κλασσικό γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Η αφράτη του υφή και η δροσερή γεύση λεμονιού με το γλυκό σιρόπι το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση. Επιπλέον, η συνταγή είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να φτιάξετε άνετα δύο κέικ ταυτόχρονα.

Υλικά για το κέικ:

225γρ. μαλακό βούτυρο αγελάδος
225γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Υλικά για το σιρόπι λεμονιού:

Χυμός από 1 ½ λεμόνι
85γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες για τη συνταγή:

Προθερμάνετε το φούρνο: Ανάψτε το φούρνο στους 180°C (στον αέρα) ή 160°C (με αντιστάσεις).

Κρέμα βούτυρο και ζάχαρη: Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα απαλό κρεμώδες μείγμα.

Προσθέστε τα αυγά: Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα, χτυπώντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Ενσωματώστε το αλεύρι και το λεμόνι: Κοσκινίστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.

Ψήστε τη λεμονόπιτα: Πάρτε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (περίπου 14 x 24 εκ.) και στρώστε την με λαδόκολλα. Ρίξτε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια με μια κουτάλα. Ψήστε για 45-50 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια λεπτή λάμα όταν τη βάλετε στο κέντρο του κέικ.

Ετοιμάστε το σιρόπι λεμονιού: Ενώ κρυώνει το κέικ μέσα στη φόρμα, ανακατέψτε μαζί τον χυμό λεμονιού και την επιπλέον ζάχαρη άχνη για να φτιάξετε το σιρόπι.

Προσθέστε το σιρόπι στο κέικ: Όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό, τρυπήστε το παντεσπάνι παντού με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, περιχύστε το σιρόπι λεμονιού πάνω από το κέικ. Ο χυμός θα απορροφηθεί και η ζάχαρη θα σχηματίσει μια υπέροχη, τραγανή επικάλυψη.

Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε: Αφήστε το κέικ μέσα στη φόρμα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ξεφορμάρετε και σερβίρετε το. Η λεμονόπιτα μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες ή να καταψυχθεί για έως και 1 μήνα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life