ΒΙΒΛΙΟ

/

Στην Πάτρα στις 24-4 ο συγγραφέας Γιώργος Συμπάρδης με το νέο του μυθιστόρημα "Πλατεία Κλαυθμώνος"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη "Γωνιά του Βιβλίου" και τις εκδόσεις Μεταίχμιο στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς στην οδό Κορίνθου στις 19.00

Τον περασμένο Οκτώβριο πρωτοκυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο μυθιστόρημα του Γιώργου Συμπάρδη με τίτλο «Πλατεία Κλαυθμώνος» όπου περιγράφεται ο πρώτος χρόνος της δικτατορίας των Συνταγματαρχών μέσα από τα μάτια ενός δεκαεννιάχρονου φοιτητή της νομικής σχολής.

Το βιβλίο του Γιώργου Συμπάρδη που έχει ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό, πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η «Γωνιά του βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 19.00 στην φιλόξενη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Κορίνθου 241 πλησίον της Κολοκοτρώνη.

Για το μυθιστόρημα των 264 σελίδων του Γιώργου Συμπάρδη θα μιλήσουν στην εκδήλωση οι συγγραφείς Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Βασίλης Λαδάς, Κώστας Λογαράς και Αντιγόνη Ντόκα.

Παρών θα είναι και ο ίδιος ο Γιώργος Συμπάρδης που θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και στο τέλος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην Αθήνα από το φθινόπωρο του 1967 ως την άνοιξη του 1968. Ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα σπίτι με τη μάνα του, τον πατέρα του κι έναν άλλο άνδρα, φίλο και των δύο. Αυτή η παράξενη σχέση, ιδωμένη από τα μάτια του παιδιού.

Ο Γιώργος Συμπάρδης έχει γεννηθεί το 1945 στην Ελευσίνα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και σκηνοθεσία κινηματογράφου σε Αθήνα και Λονδίνο. Έκανε την εμφάνισή του στα γράμματα με τη νουβέλα Μέντιουμ το 1987, η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Ο άχρηστος Δημήτρης, το 1998, το οποίο είχε εξίσου θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Το 2012 το μυθιστόρημά του Υπόσχεση γάμου τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο, με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) και με το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα.

Το 2013 ο Γιώργος Συμπάρδης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη. Το 2015 κυκλοφόρησε η νουβέλα του, Μεγάλες γυναίκες.

Το βιβλίο «Αδέλφια» που ήταν το πέμπτο πεζογραφικό του έργο, αγαπήθηκε επίσης από το αναγνωστικό κοινό & τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 2019 από το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης».

Στο βιβλίο «Αδέλφια» που κυκλοφορεί και ως ebook ο Γ. Συμπάρδης αφηγείται μία ιστορία ενηλικίωσης. Σε μια οικογένεια της δεκαετίας του ’50 και των αρχών του ’60 συμβαίνει ένας εμφύλιος ανάμεσα στα δυο αδέλφια, σ’ έναν Κάιν κι έναν Άβελ κατ’ αναλογία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture