ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόταση δυσπιστίας - Φάμελλος: Η μόνη πολιτική διέξοδος είναι η διενέργεια εκλογών ώστε να γίνει έρευνα για όλα τα σκάνδαλα

Κοινοποίηση
Tweet

Η ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Ρώτησε μάλιστα τον πρωθυπουργό γιατί παραιτήθηκαν οι κκ. Μπρατάκος και Παπασταύρου. «Γνωρίζετε τι γίνεται στο Μαξίμου. Αν δεν γνωρίζετε είστε επικίνδυνος», είπε και προσέθεσε ότι «δεν περιμέναμε ότι θα φυλλορροήσετε τόσο γρήγορα, έχετε παραιτήσεις πριν καν μιλήσετε».

Επανερχόμενος στο ζήτημα της πρότασης δυσπιστίας τόνισε ότι καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή γιατί την είχατε προσβάλει με την απουσία σας την προηγούμενη εβδομάδα στη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής των Τεμπών και τη Βουλή και την κοινωνία, αλλά και τη μνήμη των 57 θυμάτων και τους τραυματίες του μεγαλύτερου και πιο πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη χώρα μας». Υπογράμμισε, δε, ότι οι βουλευτές της ΝΔ μπορεί να απορρίψουν την πρότασή μας, «εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον όρκο μας στο Σύνταγμα γιατί ακόμα και αν λάβετε σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής σας ομάδας, αυτό δεν σημαίνει ότι απολαμβάνετε και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «το άρον άρον κλείσιμο των διαδικασιών της εξεταστικής επιτροπής, και οι αποκαλύψεις για το μπάζωμα και τη μονταζιέρα των Τεμπών μας δείχνουν ότι ο πολιτικός αμοραλισμός της κυβέρνησης δεν έχει όριο». Ο ίδιος επισήμανε ότι όλα τα σκάνδαλα σχεδιάστηκαν, ενορχηστρώθηκαν, και εκτελέστηκαν από τον κεντρικό μηχανισμό της ΝΔ. «Στο Μαξίμου και στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς είναι πλέον οι ευθύνες. Δεν αρκεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος, ακόμα και αν είναι ο κ. Καραμανλής.Υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης», συμπλήρωσε με νόημα.

Ο κ. Φάμελλος επανέλαβε ότι η μόνη πολιτική διέξοδος είναι η διενέργεια εκλογών, ωστε να γίνει πραγματικά αμερόληπτη έρευνα για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται. «Θα μου πείτε μα δεν πέρασαν ούτε 9 μήνες από τις εκλογές; Σωστά. Αλλά δεν φταίει η αντιπολίτευση για τις εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», προσέθεσε.

Μάλιστα, σχολίασε τα όσα είπε χθες ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Μας ζήτησε χθες ο κ. Καραμανλής να υποβάλλουμε πρόταση προκαταρκτικής επιτροπής, όταν απορρίψατε ήδη την πρόταση που στηριζόταν στην ευρωπαία εισαγγελέα επιλογή σας που καταδίκασε και το Ευρωκοινοβούλιο. Ποιον κοροϊδεύετε; Πόσο πιο θεσμική και σοβαρή στήριξη μπορούσε να έχει η πρότασή μας; Η στάση σας απέναντι στην ευρωπαϊκή εισαγγελική αρχή αποδεικνύει ότι απομακρυνόμαστε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κράτος δικαίου, δηλαδή τον πυρήνα της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών. «Ξέρουμε καλά τις προσωπικές σας ευθύνες για τα ανωτέρω, εφόσον και ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Κοντολέων ήταν στη στενή σας επίβλεψη. Εκτός αν πήρατε στην ευθύνη σας στην ΕΥΠ, με πρωτοφανή βιασύνη μόλις ορκιστήκατε το 2019, γιατί το σχέδιο ήταν έτοιμο πριν τις εκλογές του 2019, και μετά είχατε εγκληματική αμέλεια να την ελέγχετε. Αλλά - όχι βέβαια - την ελέγχατε και πολύ καλά Για αυτό και πήρατε τον κ. Σμυρλή, υπεύθυνο εξαγωγών του Predator, στη συνέχεια διευθυντή στη ΝΔ!», είπε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις