ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι που θα «κονταροχτυπηθούν» για το ευρωψηφοδέλτιο

Κοινοποίηση
Tweet

Η διαδικασία που θα ακολουθεί για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος

Σήμερα το πρωί αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ενενήντα ονόματα των πολιτών που θα διεκδικήσουν μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις εσωκομματικές εκλογές της 14ης Απριλίου.

Δηλαδή από τα δημοψηφίσματα που θα γίνουν προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν το πράσινο φως για να δώσουν την μάχη των Ευρωεκλογών.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη, που έτσι και αλλιώς θα διεκδικήσουν την ψήφο των συντρόφων τους είναι οι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντούρα, ο σύμβουλος του προέδρου καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, η πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Τσίπρας και Μάριος Κάτσης και ο μπασκεμπολίστας Νίκος Παππάς με την Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σύμφωνα πάντα πηγές, στο ευρωψηφοδελτίο του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή πέντε θέσεις κενές ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή, να ενταχθούν υποψήφιοι που τα βιογραφικά τους κρίνονται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα σημαντικά, ενώ μπορεί να ενταχθούν και πρόσωπα από κάποιες μειονότητες από την κοινωνία των πολιτών.

Δύο ακόμα θέσεις θα καλυφθούν με πρόσωπα της επιλογής του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη

Η πρόταση δυσπιστίας
Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει ιδιαίτερα ψηλά το θέμα της πρότασης δυσπιστίας. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες κατέθεσαν έξι ερωτήματα προς την κυβέρνηση με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Κουμουνδούρου “ενώ έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για την κρατική μονταζιέρα στα ηχητικά των κρίσιμων συνομιλιών πριν από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξακολουθεί να ποιεί την νήσσαν”.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις