ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται στις 27 Μαρτίου το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη Οι Μουσικοί της Πάτρας <<Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής>>

Κοινοποίηση
Tweet

Στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών

Οι εκδόσεις GOTSIS με την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στα πλαίσια της προαγωγής του Πολιτισμού και της γνωριμίας με ιστορικές αναφορές στην πόλη της Πάτρας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη Οι Μουσικοί της Πάτρας <<Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής>> την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 7.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρίας - Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φεραίου 5 και Γκότση, Πάτρα).

Για το συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν Γωγώ Καραλή (δημοσιογράφος), Παναγιώτης Ρηγόπουλος (δημοσιογράφος), Τάκης Αγουρίδης. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Ελευθερία Μακρυγένη (δημοσιογράφος).Θα ακολουθήσει παρέμβαση από το συγγραφέα και διάλογος με τους παραβρισκόμενους. Στην εκδήλωση θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα της εποχής και θα ολοκληρωθεί με live μουσικά ακούσματα του ‘60 και ’70.

Για το βιβλίο ο Διονύσης Μπονέλης στον πρόλογο του αναφέρει:

Στο συγκεκριμένο βιβλίο πραγματοποιείται μια έρευνα αναφορικά με τους Πατρινούς μουσικούς που διασκέδασαν τη νεολαία δημιουργώντας τα πρώτα συγκροτήματα με ξένους τίτλους, αντίγραφα του εξωτερικού, και έπαιξαν στα νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας τη δεκαετία του 1960 και του 1970. Έπαιξαν μουσική στα κλαμπ μιας πρώιμης νέας εποχής. Η αναφορά πρωτίστως και ιδιαιτέρως γίνεται στους μουσικούς που άρχισαν την καριέρα τους στη δεκαετία του 1960, παίζοντας ξένα τραγούδια από το νέο ρεύμα, που άρχισε ν’ αλλάζει τα δεδομένα της εποχής.

Γίνεται ταυτόχρονα καταγραφή των κυριότερων μουσικών γεγονότων και των μουσικών που συμμετείχαν στη δεκαετία του ’60, οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο ήταν και οι πρωταγωνιστές.

Να διευκρινίσω ότι δε γίνεται καταγραφή όλων των μουσικών της περιοχής μας. Ενδεικτικά καταγράφονται και μουσικοί που πέρασαν από την Πάτρα ή διέμειναν μόνιμα σ’ αυτή. Σίγουρα θα υπάρχουν ελλείψεις, αλλά θέλω να πιστεύω ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια να μελετηθούν τα γεγονότα και να καταγραφούν δειγματοληπτικά οι περισσότεροι μουσικοί.

Επίσης, περιγράφονται τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της εποχής, όπως αυτή καθορίζεται βιωματικά από τον κάθε μουσικό.

Ο Διονύσης Μπονέλης γεννήθηκε το 1955 στην Πάτρα. Σπούδασε Μουσική και εργάστηκε ως Ειδικός Μουσικός Παραγωγός στην ΕΡΤ Πάτρας από το 1985. Δίδαξε Μουσική παραγωγή και Ηχοληψία στο ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Ασχολείται με τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων καθώς και με την ποίηση.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture