ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 57 πένθιμοι χτύποι από τις καμπάνες των εκκλησιών για τα θύματα των Τεμπών-ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου

Πένθιμα ήχησαν σήμερα στις 10 το πρωί οι καμπάνες στους ιερούς ναούς της χώρας στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μάλιστα οι καμπάνες χτύπησαν 57 φορές όσοι και οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους.

Μετά από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας χτύπησαν στις 10:00 το πρωί 57 φορές, μία για κάθε ψυχή που χάθηκε.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών» αναφέρει σε ανάρτησή της η κα. Καρυστιανού.

«Θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων, να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!», καταλήγει.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις