ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: Αλαλούμ τους πάγκους για τα POS στις Λαϊκές- Αναμένονται παρατράγουδα

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Ανησυχία σχετικά με τους όρους χρήσης και τις χρεώσεις των τραπεζών

Υποχρεωτικό θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2024 το POS τους πάγκους των λαϊκών αγορών, με τους επαγγελματίες, να εμφανίζονται ανήσυχοι σχετικά με τους όρους χρήσης και τις χρεώσεις των τραπεζών.

«Στον κλάδο μας έχει δώσει μια μικρή παράταση μέχρι τα τέλη Φλεβάρη να έχουμε ολοκληρώσει και τη διασύνδεση με την εφορία, την αναβάθμιση των ταμειακών αλλά και την προμήθεια POS» αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφωνας», Τζίμης Γιαννακόπουλος.

«Θεωρούμε ότι είναι ένα ακόμα βάρος στην πλάτη μας, το οποίο δεν είμαι σίγουρος αν θα ωφελήσει πουθενά, παρά μόνο θα βαρύνει την τσέπη μας, γιατί ακόμα μια φορά θα απορροφήσουμε τις τιμές. Με ή χωρίς POS, 40 λεπτά έχει ο άνηθος, 40 λεπτά θα συνεχίσουμε να πουλάμε. Είναι ένα έξοδο παραπάνω για εμάς. Με το «καλημέρα» έχουμε τη αναβάθμιση της ταμειακής μηχανής που κοστίζει  180 ευρώ, συν την αγορά του μηχανήματος POS, ενώ είναι και κάποιες ταμειακές που δεν είναι συμβατές και θα πρέπει να αλλάξουν, δηλαδή ακόμα 600 ευρώ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δούμε πόση θα είναι η προμήθεια της τράπεζας για τα POS».    

Αναφερόμενος, στα πρόσθετα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, μεταξύ άλλων, επισημαίνει την κακοκαιρία και το ίντερνετ «αν βρέχει καταρρακτωδώς, τι θα πρωτοπροφυλάξουμε, την ζυγαριά, το  POS, την ταμειακή; Επίσης, για την διασύνδεση θα πρέπει να έχουμε ίντερνετ, άρα θα πρέπει να έχουμε δεδομένα. Όταν δεν θα έχουμε δεδομένα γιατί σε κάποιες περιοχές δεν έχουμε καλό σήμα, τι θα γίνεται τότε; Τι θα γίνει με τους μεγαλύτερους σε ηλικία συναδέλφους, που δεν είναι εξοικειωμένοι; Είναι πολλά τα θέματα που προκύπτουν.»

Επίσης, επισημαίνει ότι στις λαϊκές αγορές, είναι ελάχιστος ο κόσμος που ψωνίζει με κάρτες. «Δεν ξέρω τι θα γίνει από τη νέα χρονιά που όπως λένε τα επιδόματα θα είναι μισά – μισά, δηλαδή προπληρωμένες κάρτες και μετρητά».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις