ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ Αποχώρηση Κούλογλου και θέμα ηγεσίας από Φίλη - Κασσελάκης: «Ας ξεκομπλαριστούν»

Κοινοποίηση
Tweet

Εσωκομματική σύγκρουση

Ανεβαίνουν οι τόνοι της εσωκομματικής σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σήμερα ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από απο την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Νίκος Φίλης έθεσε θέμα ηγεσίας και ο Παύλος Πολάκης του είπε  «Ή αποδέξου το αποτέλεσμα ή άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει».

Αναλυτικά:

Αρχικά, πλείστες αντιδράσεις προκάλεσε την Παρασκευή απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τον Στέφανο Τζουμάκα, ενώ το Σαββατοκύριακο η συζήτηση εντάθηκε έπειτα από το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ όπου αποκάλυπτε παλαιότερη αρθρογραφία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποκορύφωμα – προς το παρόν τουλάχιστον- ήρθε με την ανακοίνωση του Στέλιου Κούλογλου για την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε νέο κύκλο σφοδρών εσωκομματικών πυρών κατά του Στέφανου Κασσελάκη: Ο Νίκος Φίλης, διαμήνυσε ξεκάθαρα πως θα θέσει θέμα ηγεσίας στο κόμμα την ώρα που ο Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε πως η πρόταση του κ. Κασσελάκη για τη διαγραφή Τζουμάκα δεν θα περάσει, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δε διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία στο αρμόδιο όργανο.

Αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Κούλογλου: Επιστολή με πυρά σε Κασσελάκη
 

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας, ο Στέλιος Κούλογλου προανήγγειλε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανοιχτής επιστολής. Σε αυτή σημειώνει πως «η κατάσταση που διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας», ενώ κατηγορεί τη νέα ηγεσία του κόμματος για «έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης».