DECO

/

Η ακριβότερη έπαυλη της Καλιφόρνια στη Μπιγιονσέ και το «κράξιμο» στο Twitter

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

200 εκατομμύρια δολάρια κόστισε το σπίτι- μεγαθήριο, έχει σχεδιαστεί από το διάσημο Ιάπωνα Tadao Ando

Το housing market σε παραδεισένιες γωνιές της ηλιόλουστης Καλιφόρνια είναι πραγματικό χρυσορυχείο, καθώς οι celebrities συναγωνίζονται στις πελώριες βίλες διαφορετικών στυλ.

Η πιο πρόσφατη είδηση που αναστάτωσε το real estate είναι η πώληση της ακριβότερης έπαυλης ever στο πασίγνωστο ζευγάρι της μουσικής βιομηχανίας, Μπιγιονσέ και Jay Z.  Συγκεκριμένα, πλήρωσαν 200 εκατομμύρια δολάρια για ένα θεαματικό ακίνητο στο παραλιακό σημείο Paradise Cove του Μαλιμπού. Το σπίτι πέρασε στην κατοχή του ζευγαριού από τον αρχικό του ιδιοκτήτη, συλλέκτη. Εχει σχεδιαστεί από μια αρχιτεκτονική ιδιοφυία, τον πολυβραβευμένο Ιάπωνα Tadao Ando και εκτείνεται σε 3.700 τ.μ. ενώ «βλέπει» τον Ειρηνικό, πλαισιώνεται από 31 στρέμματα πράσινου και εξωπραγματική πισίνα.

Ο Tadao Ando, που έχει επίσης σχεδιάσει την έπαυλη του Κάνιε Γουέστ, έχει τιμηθεί στην πορεία του με χρυσό μετάλλιο της Γαλλικής Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής (1989), Carlsberg (1992), Pritzker (1995), βασιλικό χρυσό μετάλλιο του Βασιλικού Ινστιτούτου των Βρετανών Αρχιτεκτόνων (1997). Θαυμαστής του Λε Κορμπιζιέ, δημιουργεί κτίρια απλά και αφαιρετικά, με στοιχεία από το ασιατικό life style. Aγαπημένο του κατασκευαστικό υλικό είναι το σκυρόδερμα που χαρίζει ξεκάθαρους και στιβαρούς όγκους. Δύσκολα πιστεύει κανείς ότι δεν έχει επαγγελματικό πτυχίο και υπήρξε βοηθός ξυλουργού, μποξέρ και οδηγός φορτηγού ενώ πια έχει διδάξει σε Γέιλ, Χάρβαρντ και Κολούμπια!

Η queen B και ο σύζυγός της απέκτησαν μάλιστα μαζί με το ακριβότερο στην περιοχή ακίνητο και την συλλογή έργων τέχνης του προηγούμενου οικοδεσπότη

Είναι το δεύτερο τεράστιο σπίτι που αγοράζουν στην Καλιφόρνια, επενδύοντας στο μοντέρνο αρχιτεκτονικό ύφος. Για να αποπερατωθεί η νέα τους «φωλιά» απαιτήθηκαν 7.645 κυβικά μέτρα σκυροδέματος και ο αρχικός ιδιοκτήτης είχε πάρει έξτρα δάνειο 100 εκατομμυρίων για να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Η αγοραπωλησία πάντως προκάλεσε πολλά δυσάρεστα σχόλια στο Twitter καθώς πολλοί αναφέρθηκαν στη ματαιοδοξία  και την έπαρση των Μπιγιονσέ και Jay Z δίχως να λείπουν και οι υποστηρικτές τους εφόσον είναι αυτοδημιούργητοι και μπορούν να ξοδεύουν όπως επιθυμούν τα δικά τους χρήματα. Ο γείτονας τους στη διπλανή έπαυλη, ο επιχειρηματίας Μάρκ Αντερσέν, κατέχει πάντως το ρεκόρ για το δεύτερο πιο ακριβό σπίτι που αγοράστηκε ποτέ στην Καλιφόρνια. Είχε δώσει 177 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και τώρα συνορεύει με το «χρυσό» ντουέτο με ενθουσιασμό.

 Ειδήσεις Τώρα

H κουκλίτσα με τα ροζ: Ο έμφυτος ερωτισμός της Σκάρλετ Γιόχανσον κατέλαβε τις Κάννες

«Siaini Architecture»: Το team της Έφης Σιαΐνη αντιμετωπίζει το design ως αποτύπωμα στον κόσμο

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ζούσε μια τραγωδία και ανέβαζε φωτογραφίες από παραλίες»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View