MORE SPORTS

/

Οι μοντελιστές Πάτρας εκθέτουν τις μοναδικές δημιουργίες τους

Εξαιρετική δημιουργία

Σταθόπουλος Τάσσος
legtas70@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

2 - 3 - 4 Μαρτίου η 12η Έκθεση / Διαγωνισμός μοντελισμού στην "Αγορά Αργύρη".

Ο ΠΑΣΥΦΙΜΟΝ, Σύλλογος Φίλων Μοντελισμού Πάτρας, διοργανώνει στις 2 - 3 - 4 Μαρτίου την 12η Έκθεση/Διαγωνισμό μοντελισμού στην Αγορά Αργύρη.

Τι είναι όμως μοντελισμός και τι αναμένεται να δείτε και να θαυμάσετε;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Διαβάστε στο sportin.gr

 

Ο Μοντελισμος είναι η κατασκευή, αναπαράσταση σε μικρότερη κλίμακα.

Ιδού τι λέει σχετικά ο Παναγιώτης Ζαρκάδης, πρόεδρος του ΠΑΣΥΦΙΜΟΝ:

«Χαρακτηριστικά εκθέματα είναι αεροσκάφη, πλοία, οχήματα και φιγούρες και αυτά είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του μεγάλου φάσματος θεματολογίας που καλύπτει. Τα Μοντέλα συνήθως αρχίζουν τη ζωή τους με τη μορφή Κιτ σε πολλά μικρά κομμάτια που πρέπει να κολληθούν. Το επόμενο στάδιο είναι το βάψιμο και βασικά το πρώτο μας μοντέλο είναι έτοιμο. Βέβαια έμπειροι μοντελιστες θα αναβαθμίσουν το μοντέλο προσθέτοντας και άλλα κατάλληλα προϊόντα σε αυτό, αλλά και ιδιοκατασκευές. Το επόμενο στάδιο του "βαψιματος" δεν θα είναι και τόσο απλό. Φθορές του χρώματος, διαρροές, μπαλώματα και ότι άλλο βλέπουμε στον πραγματικό κόσμο θα απεικονιστούν με ακρίβεια στο μοντέλο μας. Είναι ένα αρκετά σύνθετο χόμπι, πρέπει να "εργαστείς" σαν Ζωγράφος, γλύπτης και αρκετές φορές να αναζητήσεις και ιστορικές πηγές για να αποτυπώσεις με ακρίβεια την αναπαράσταση του πραγματικού σε μικρότερη κλίμακα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κόλλες διαφόρων ειδών και ότι λογής χρώματα μπορούμε να φανταστούμε, από νερομπογιές, μαρκαδόρους και παστέλ μέχρι και εξειδικευμένα μεταλλικά χρώματα.

Πινέλα και αερογραφοι είναι τα κύρια εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το βάψιμο. Αν και ο "δρόμος" του μοντελιστη είναι "μοναχικός", το ολοκληρωμένο μοντέλο μπορεί να έχει τεράστια απήχηση στο κοινό που θα το δει και να δώσει λόγο για συζητήσεις όχι μόνο μοντελιστικου, αλλά και ιστορικού ενδιαφέροντος. Αυτό που μας ικανοποιεί περισσότερο, είναι όταν τα μοντέλα μας γίνονται η πηγή και το έναυσμα συζητήσεων από τους επισκέπτες μας, βλέποντας τον ενθουσιασμό τους αλλά και την έκπληξη τους, πως ένα απλό μοντέλο, κρύβει μέσα του τόσο δουλειά αλλά και ιστορία. Ένας ακόμα λόγος για να μας επισκεφθείτε, ποιος ξέρει, μπορεί να γίνεται και εσείς μέλος της παρέας μας με το πρώτο σας μοντέλο. Οπότε ραντεβού αρχές Μαρτίου, δεν θα πιστεύουν τα μάτια σας τι θα δείτε».

Ειδήσεις τώρα:

Δυτική Ελλάδα: Μαθητικά πρωταθλήματα σκάκι από την Περιφέρεια

Επίλεκτοι αθλητές-τριες στα κλιμάκια χάντμπολ της ΕΑΠ/ΟΧΕ

Νέος προπονητής στα κορίτσια της ΝΕΠ ο Δημήτρης Κρητικός

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports