ΥΓΕΙΑ

/

Λινού για «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού: Χρειάζονται άμεσα μέτρα - Καθημερινά τεστ και μάσκες στα σχολεία

Κοινοποίηση
Tweet

Τι ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Για την πίεση που παρατηρείται στα νοσοκομεία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ίωσης, γρίπης και κορονοϊού μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, ενώ επισήμανε πως πρέπει να φοράμε μάσκα.

 «Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία και εκπαίδευση ώστε να μπορέσει το προσωπικό να απαντήσει σε αυτού του είδους τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείσα για τα μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί προηγουμένως, είπε πως, ήταν θέμα επικοινωνίας και η λογική θα ήταν «η πρόληψη με μέτρα προστασίας και εμβόλια», αναφέρθηκε δε και στην ανακοίνωση της Ένωσης Παιδιάτρων για τον μη εμβολιασμό των παιδιών.

«Χρειάζεται πολύ έρευνα για να δούμε ότι τα παιδιά νοσούν επειδή τα προστατέψαμε πολύ ή λόγω του ότι οι νέοι ιοί είναι διαφορετικοί», είπε στην παρατήρηση για το μήπως τα παιδιά νοσούν τόσο λόγω των μέτρων υπερπροστασίας των προηγούμενων χρόνων.

 Ερωτηθείσα για το αν θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι ιώσεις, απάντησε θετικά «αν πάρουμε άμεσα μέτρα:

  • Τα παιδιά στο σχολείο μόνο με μάσκα
  • Καθημερινά τεστ σε χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος».
     

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικά τα μέτρα αυτά, απάντησε πως, «είναι σχετικό και θέμα επικοινωνίας η υποχρεωτικότητα των μέτρων. Αλλά το να βάζει κάποιος μάσκα είναι θέμα κατανόησης».

Για τις μακροχρόνιες συνέπειες του κορονοϊού, τον long covid, είπε πως, «όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει, ωστόσο πρόκειται για φαινόμενο που ούτε μελετήσαμε, ούτε αντιμετωπίσαμε ακόμα».

Αναφορικά με το εμβόλιο, η κυρία Λινού επισήμανε πως «το εμβόλιο κάνει δύο πράγματα: πρώτον μας προστατεύει άμεσα και το δεύτερο να αντιμετωπίσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα, αφού κατανοήσουμε ποια είναι».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being