SPOTLIGHT

/

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία «The Dark Knight» έπρεπε να είναι υποψήφια για Όσκαρ πριν 14 χρόνια

Κοινοποίηση
Tweet

Το ανέφερε με αφορμή το θετικό γεγονός πως τα φιλμ «Top Gun: Maverick» και «Avatar: The Way of Water» είναι φέτος υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Ο 76χρονος Αμερικανός Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι «ενθαρρυμένος» που δύο υπερπαραγωγές κέρδισαν επιτέλους την αναγνώριση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και είναι υποψήφιες για το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας εννοώντας προφανώς το «Top Gun: Maverick» και το «Avatar: The Way of Water» που μπήκαν στην 10άδα των υποψηφίων ταινιών.

Ωστόσο ο δύο φορές τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθεσίας Στίβεν Σπίλμπεργκ που είναι υποψήφιος και φέτος με το αυτοβιογραφικό «The Fabelmans», θεωρεί ότι η ταινία «The Dark Knight» έπρεπε να είχε τεθεί υποψήφια για το Όσκαρ της καλύτερης ταινίας.

Ο ταλαντούχος Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός σε δηλώσεις του στο Deadline αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ταινίες των Τζόζεφ Κοσίνσκι και Τζέιμς Κάμερον είναι στη λίστα των φετινών υποψηφίων (όχι πάντως και οι σκηνοθέτες τους στην αντίστοιχη 5άδα).

«Είμαι πραγματικά ενθαρρυμένος από αυτό» είπε ο Σπίλμπεργκ. «Αλλά ήρθε αργά για την ταινία που θα έπρεπε να είχε προταθεί πριν από πολλά χρόνια, το "The Dark Knight" του Κρίστοφερ Νόλαν» παρατήρησε.

«Είναι το κινηματογραφικό έργο που σίγουρα θα κέρδιζε υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας σήμερα, οπότε η παρουσία των δύο υπερπαραγωγών στη λίστα των δέκα κορυφαίων είναι κάτι που όλοι θα έπρεπε να γιορτάζουμε» σημείωσε. Το φιλμ «Ο Σκοτεινός Ιππότης- The Dark Knight» είχε προβληθεί στις αίθουσες το 2008 και είχε για πρωταγωνιστές του τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον αδικοχαμένο Χιθ Λέτζερ.

H Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε λοιπόν την Τρίτη 24/1/2023 τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ και οι ταινίες «Top Gun: Maverick» και «Avatar: The Way of Water» που έχουν γνωρίσει και μεγάλη εμπορική επιτυχία διεθνώς, είναι μεταξύ των δέκα που διεκδικούν το κορυφαίο βραβείο της καλύτερης ταινίας του 2022.

Να προσθέσουμε πως το «Avatar: The Way of Water» που συνολικά διεκδικεί 4 Όσκαρ, ξεπέρασε πριν λίγες μέρες σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 2 δις εκατομμύρια δολάρια!

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Θρίαμβος για το "Top Gun: Maverick" - Πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας του National Board of Review

Ο Τομ Κρουζ έγινε 60 με διθυραμβικές κριτικές για το «Top Gun: Maverick»

Η ταινία «Everything Everywhere All at Once – Τα Πάντα Όλα» κέρδισε 5 βραβεία στα Critics Choice Awards 2023

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight