ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Εκπαίδευση & Οικονομική Ανάπτυξη για την Αειφορία»

Κοινοποίηση
Tweet

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 11.30 π.μ. στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών (Αμφιθέατρο Ι.4), στο Ρίο

Εκδήλωση παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πατρών αυτό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 11.30 π.μ. στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών (Αμφιθέατρο Ι.4), στο Ρίο, του βιβλίου με τίτλο «Εκπαίδευση & Οικονομική Ανάπτυξη για την Αειφορία».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Σπύρος Κουβέλης, Διευθυντής Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EPLO), Σύμβουλος των Η.Ε. σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών,

Ανδρέας Φίλιας, Αντιπεριεφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δ. Ελλάδας,

Σταμάτης Αλαχιώτης, Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, πρώην Πρόεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου,

Ιωάννης Καμαριανός, Καθηγητής Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας και ο Χάρης Λαμπρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρίνα Ριζογιάννη, δημοσιογράφος.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα συλλογικό έργο με αντικείμενο την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης μεταξύ της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και της παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης, υπό το πρίσμα, κυρίως, της ελληνικής πραγματικότητας. Βασικός μελλοντικός σκοπός αλλά και επίκεντρο της έρευνας και ανάλυσης του έργου είναι η “αειφορία”.

Οι συντελεστές του έργου, βασισμένοι σε διεθνείς αξιόπιστες παραμέτρους αλλά και στην ιστορική μελέτη θεμάτων αναπτυξιακού και οικονομικού ενδιαφέροντος (όπως βιομηχανικές επαναστάσεις, μεθόδους προσέγγισης ανθρώπινου δυναμικού, ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας), επιδιώκουν την αποσαφήνιση του ρόλου της τριτοβάθμιας —και όχι μόνο— εκπαίδευσης προς την επίτευξη μιας βιώσιμης και ανατροφοδοτούμενης οικονομικής πραγματικότητας. Εντός ερευνητικού πλαισίου παραμένουν και θέματα, που σήμερα αποτελούν πρόκληση, όπως οι περίοδοι κρίσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πανδημία Covid-19, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων, το φαινόμενο της μετανάστευσης πτυχιούχων, την αυτονομία των πανεπιστημίων κ.ά., χωρίς, ωστόσο, να αντιμετωπίζονται ως ανυπέρβλητα εμπόδια αλλά, περισσότερο, ως ευκαιρίες ανάδειξης και εφαρμογής νέων πρακτικών.

Η εκπαίδευση, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η οικονομική ανάπτυξη αποτελούν πεδία αυθυπόστατα και ταυτόχρονα αλληλένδετα, οδηγώντας τον αναγνώστη —φοιτητή, επιστήμονα, επαγγελματία του χώρου— σε ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις και γόνιμους προβληματισμούς.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture