ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα σχέδια για το «Αlexander Bay» στα Αραχωβίτικα

Κοινοποίηση
Tweet

Η αξία του ακινήτου εκτιμήθηκε σε 4,726 εκατ. ευρώ»

∆υόμισι φορές πάνω από την τιμή της απόκτησής του, είναι τελικά η αντικειμενική αξία του ακινήτου που απέκτησε η «Μπλε Κέδρος», στα Αραχωβίτικα, εκεί όπου βρισκόταν το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Αlexander Bay».

Σκοπός της, ως γνωστόν, είναι στη θέση του να αναπτύξει συγκρότημα 5 αστέρων με κατοικίες, με δόμηση πάνω από 10.000 τ.μ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Ευμορφίδη, την 1η Σεπτεμβρίου 2022 «η εταιρεία προέβη στην απόκτηση οικοπέδου 20.673 τ.μ. με ξενοδοχειακό συγκρότημα 5.801 τ.μ. σε παραθαλάσσιο οικόπεδο στο Ρίο στον Οικισμό Αραχωβίτικα του Νομού Αχαΐας, έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ.

 Η αξία του ακινήτου εκτιμήθηκε σε 4,726 εκατ. ευρώ». Πρόκειται φυσικά για το παλαιό «Αlexander Bay», πρώην ιδιοκτησίας Πατρινού επιχειρηματία, που βγήκε στη σχετική διαδικασία πλειστηριασμού από την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων CEPAL, για ληξιπρόθεσμη οφειλή ύψους 150.000 ευρώ.

 «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝ∆ΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ»

Πληροφορίες για το συγκεκριμένο ακίνητο, που προστέθηκε πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιο της νεοεισηγμένης ΑΕΕΑΠ, έδωσε ο εκ των βασικών μετόχων και εφεξής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Μάικ Ευμορφίδης, επισημαίνοντας: «Το ακίνητο στα Αραχωβίτικα θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση που θα έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στα τουριστικά ακίνητα. Πρόκειται για ένα ακίνητο 23 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα, στον Κορινθιακό, όπου σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μία νέα ανάπτυξη με 5 αστέρων ξενοδοχείο και κατοικίες προς διάθεση. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε η δόμηση θα είναι άνω των 10.000 τ.μ., ενώ και στην περίπτωση αυτή η τιμή για την απόκτηση του ακινήτου ήταν πολύ ελ- κυστική. Το στρέμμα στην περιοχή κοστίζει αυτή την στιγμή 400.000- 450.000 το στρέμμα, εμείς αγοράσαμε 23 στρέμματα προς 1,8 εκατ. ευρώ, επομένως θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή τοποθέτηση, που θα φανεί την επόμενη διετία - τριετία». Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, η εταιρεία είχε 2,4 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο και κέρδη ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, ποσό που προκύπτει λόγω της αναπροσαρμογής της αξίας των ακινήτων, ενώ σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

 

πηγή Γνώμη

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις