ΑΓΟΡΑ

/

Ξεναγηθήκαμε στην Real Water και μιλήσαμε με τον Γιώργο Μπαράκο

Κοινοποίηση
Tweet

Mας εξήγησε τι σημαίνει «καθαρό νερό» για το σπίτι μας

Σε μια εποχή κατά την οποία η αγορά κατακλύζεται από φίλτρα νερού, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ξέρεις πώς θα επιλέξεις αυτό που «απαντά» στις πραγματικές σου ανάγκες και είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες της συγκεκριμένης περιοχής στην οποία ζεις. Ο «κατακλυσμός» πληροφοριών δεν βοηθά στην επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ παράγει ημιμάθεια η οποία με τη σειρά της οδηγεί στη σύγχυση.

Υπ΄αυτή την έννοια, η σωστή ενημέρωση στη συγκεκριμένη επιλογή, είναι το ίδιο σημαντική με τα οφέλη που συνεπάγεται για την υγεία και το περιβάλλον, η απόφαση χρήσης φιλτραρισμένου νερού.

Η εξειδίκευση των περιπτώσεων και η κατάλληλη τεχνολογία για κάθε μια από αυτές, είναι το άλφα και το ωμέγα όπως μας εξηγεί ο κ. Γιώργος Μπαράκος της εταιρείας Real Water με έδρα την Πάτρα, η οποία προσφέρει φίλτρα νερού για οικιακή και επαγγελματική χρήση, που φέρουν πιστοποιήσεις αξιοπιστίας από παγκόσμιους οργανισμούς. 

Με λίγα λόγια, κάποιος που ζει στην Πάτρα καλείται να επιλέξει ένα φίλτρο νερού που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θα επιλέξει κάποιος στον Βόλο, ή στην Θεσσαλονίκη και αυτό γιατί το δίκτυο της κάθε περιοχής παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και διαφορές ως προς την ποιότητα του νερού.

Άρα η φράση «μου το΄πε ένας φίλος» ή «αυτό άκουσα ότι είναι το καλύτερο», δεν σημαίνει και ότι σε αφορά. Ίσως μάλιστα και να σε εγκλωβίσει σε μια κακή ή ασύμφορη επιλογή.

Τι είναι όμως αυτό που οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στην επιλογή του φιλτραρισμένου νερού που κατακτά συνεχώς όλο και μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό;

Οι παράγοντες είναι τρεις. Η υγεία, η προστασία του περιβάλλοντος, η οικονομία. Η υγεία είναι ο κυρίαρχος. Καθαρό πόσιμο νερό σημαίνει και ασφαλές νερό. Χωρίς ρύπους, δυσάρεστη οσμή και γεύση. Σημαίνει επένδυση στην ευζωία.

Ας δούμε όμως τα υπέρ του φιλτραρισμένου νερού, μέσα από μια ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε με τον κ. Γιώργο Μπαράκο της Real Water ο οποίος μας βοηθάει να καταλάβουμε τι σημαίνει «καθαρό νερό» για το σπίτι μας, την πόλη μας και τον πλανήτη.

Πως δημιουργήθηκε η εταιρεία Real Water;

Οι γονείς μου ασχολούνταν από το 1990 με το εμπόριο και κυρίως με λευκά είδη και οικιακές συσκευές. Το 1995 ο πατέρας μου διάβασε σε μια εφημερίδα πως στις Η.Π.Α. βγήκαν τα πρώτα φίλτρα νερού που μπορούσε να έχει ο καθένας στην κουζίνα στο σπίτι του, καθώς μέχρι τότε ό,τι φίλτρο νερού υπήρχε, ήταν αποκλειστικά για βιομηχανική χρήση. Το 1997 καταφέρνουν με την μητέρα μου και έναν τότε συνεργάτη τους στα λευκά είδη να φέρουν από τις Η.Π.Α. ένα από αυτά τα οικιακά πλέον φίλτρα νερού. Σαν επαγγελματική κίνηση ήταν αρκετά σπουδαία καθώς ήταν από τα πρώτα που είχαν έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον από την αγορά ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα οι γονείς μου να επικεντρωθούν αποκλειστικά στα φίλτρα νερού περιορίζοντας σταδιακά όλες τις άλλες δραστηριότητες που είχαν. Μέχρι και πριν 5 χρόνια δηλαδή, οπότε και αποσύρθηκαν και συνεχίσαμε την επιχείρηση μαζί με την αδερφή μου την Χριστίνα.

Οικογενειακή υπόθεση η Real Water θα λέγατε;

Είμαστε 4 αδέρφια. Από τους 4, εγώ με την Χριστίνα ασχοληθήκαμε με την επιχείρηση των γονιών μας, ενώ οι άλλες δύο αδερφές μου ακολούθησαν άλλη επαγγελματική πορεία. Η Χριστίνα είχε ξεκινήσει στην επιχείρηση πολύ πριν από μένα περίπου πριν από 8 χρόνια. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά με πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και με μεταπτυχιακό International Marketing στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) στην Αθήνα. Στη συνέχεια, ξεκίνησε κατευθείαν στην επιχείρηση. Οπότε ναι, πρόκειται καθαρά για οικογενειακή υπόθεση.

 

Ποια η επαγγελματική σας διαδρομή μέχρι να αναλάβετε την Real Water;

Σπούδασα πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και αφού δούλεψα 3 χρόνια σε Χαλκιδική και Αθήνα, επέστρεψα στην Πάτρα να ασχοληθώ και εγώ με την Real Water. Επειδή ήταν η δουλειά των γονιών μας, ήμασταν ενήμεροι για τις εξελίξεις στον τομέα και για το πως η συνεχής μόλυνση του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο πόσιμο νερό. Για τον παραπάνω λόγο και οι δυο μας είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον και επαγγελματικά αλλά και προσωπικά να προσφέρουμε στην αγορά και στους καταναλωτές κάτι τόσο σημαντικό για την υγεία τους αλλά και για το περιβάλλον.

Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος σαν εταιρεία;

Ένας από τους στόχους μας με την Χριστίνα είναι να αναπτύξουμε αυτό που πήραμε από τους γονείς μας. Η ανάπτυξη της Real Water θέλουμε να έρχεται μέσα από ενέργειες και στρατηγικές που βασίζονται στον σεβασμό του καταναλωτή, της υγείας του και του περιβάλλοντος. Για αυτό τον λόγο, τα προϊόντα που διαθέτουμε προέρχονται από παγκόσμια αναγνωρισμένες, μεγάλες εταιρίες και συνοδεύονται από τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Επίσης, ασχολούμαστε ιδιαίτερα με την αναλυτική ενημέρωση του ενδιαφερόμενου, ώστε αυτός να κάνει την καλύτερη επιλογή για την υγεία του σε σχέση με το πόσιμο νερό που θα πίνει. Για εμάς η ανάπτυξη και η υγεία του καταναλωτή είναι έννοιες που πάνε πάντα μαζί.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η σωστή ενημέρωση στο τομέα των φίλτρων νερού;

Πάντα η ενημέρωση και η έρευνα είναι σημαντικές πριν κάνουμε μια αγορά. Στον τομέα των φίλτρων νερού ακόμα περισσότερο γιατί αφορά την υγεία μας. Στην αγορά της Ελλάδας συγκεκριμένα, είναι ακόμα πιο σημαντική γιατί υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση από εμάς τους ίδιους τους εμπόρους που μερικές φορές είναι και παραπλανητική. Οι ενδιαφερόμενοι δυστυχώς δεν ξέρουν πως να ψάξουν σωστά για να κάνουν την καλύτερη επιλογή. Αυτό είναι και ένα από τα σημεία στα οποία εστιάζει η Real Water και ξεχωρίζει για αυτό. Για να πετύχουμε την σωστή ενημέρωση,  κάνουμε  συνεχή έρευνα για καινούργια και καινοτόμα προϊόντα με συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις, ενημερώνουμε συνεχώς το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με καινούργιες και πιο αναλυτικές πληροφορίες, δημιουργούμε ψηφιακό υλικό, φωτογραφιών και βίντεο για να γίνουν οι πληροφορίες και η ενημέρωση πιο υπεύθυνα αλλά και πιο προσιτές στους καταναλωτές, κάνουμε συμβουλευτική υποστήριξη από χημικούς μηχανικούς για πιο εξεζητημένες περιπτώσεις και διάφορες ακόμα εργασίες που απαιτούν χρόνο και κόστος για να εκτελεστούν.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, όσο καλό και αν είναι ένα φίλτρο που βρήκαμε σε κάποιο site ή μας πρότεινε κάποιος συγγενής/φίλος επειδή το έχει και αυτός ή το είδαμε στην τηλεόραση, όσο πολλές πιστοποιήσεις και να έχει, όσο μεγάλη και να είναι η εταιρία που το κατασκευάζει, δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο φίλτρο καλύπτει όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει το νερό της δικής μας περιοχής. Μπορεί η δική μας περιοχή να χρειάζεται πιο ενισχυμένα φίλτρα ή ακόμα πιο απλά που είναι και πιο οικονομικά. Όπου ακούσουμε φράσεις του στυλ «αυτό το φίλτρο είναι μοναδικό», «έχει απίστευτες πιστοποιήσεις», «καλύπτει όλες τις ανάγκες μας» κλπ. καλό είναι να το εξετάζουμε κριτικά. Για διάφορες άλλες οικιακές συσκευές τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν. Ωστόσο, στα φίλτρα νερού, εξ’ ορισμού, δεν γίνεται να ισχύουν. Και αυτό γιατί είναι πολλές οι περιοχές που διαφέρουν στα προβλήματα που έχουν στο νερό του δικτύου τους. Σε αυτό το σημείο είναι που την «πατάνε» πολλοί, και το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να μάθουν πολύ αργά ή και ποτέ ότι την «πάτησαν».

Συνοψίζοντας μιλώντας και ο ίδιος σαν καταναλωτής, είναι καλό να επιλέγουμε εταιρείες που μέσα από τα προϊόντα τους αλλά και από την ενημέρωση τους φαίνεται ότι υπάρχει μια καλή εξειδίκευση πάνω σε αυτό που ασχολούνται. Και πάντα στο τέλος όσο και να έχουμε εμπιστευτεί την εταιρεία στην οποία καταλήξαμε, να ξοδέψουμε και λίγο παραπάνω χρόνο και μόνοι μας να επαληθεύσουμε αυτά που ακούσαμε και με μια δική μας μικρή έρευνα. Το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε σήμερα σαν καταναλωτές είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα με λίγο ψάξιμο στο internet να πληροφορηθούμε και μόνοι μας σχεδόν για τα πάντα που μας ενδιαφέρουν και πολλές φορές και καλύτερα από ότι να πηγαίναμε σε ένα κατάστημα. Κάτι που ωθούμε και εμείς τους πελάτες μας να κάνουν για να αναπτύξουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ μας.

Το φίλτρο νερού μπήκε στο σπίτι μας για να μείνει;

Όλα δείχνουν ότι το μέλλον για το πόσιμο νερό είναι τα φίλτρα νερού. Για το πόσιμο νερό μας, το νερό για μαγείρεμα και πλύσιμο των τροφών μας έχουμε 3 επιλογές. Το νερό του δικτύου μας, το εμφιαλωμένο νερό, και τα φίλτρα νερού.

Το νερό του δικτύου μας είναι προφανώς η πιο οικονομική λύση γιατί δεν πληρώνουμε τίποτα παραπάνω εκτός από την ίδια την κατανάλωση και από θέμα υγείας είναι πολύ σημαντικό που είναι τρεχούμενο, «φρέσκο» νερό. Αν εξαιρέσουμε περιοχές με μεγάλα προβλήματα και δούμε τις «καλές» περιπτώσεις, ακόμα και εκεί, είναι αδύνατον να αποφύγουμε το χλώριο και τα παράγωγα του, τις λάσπες, τα χώματα, την σκουριά και τα μικροπλαστικά από την μόλυνση του περιβάλλοντος, τα οποία θα εισέλθουν στο νερό μας από όλη την διαδρομή που έχουν να διανύσουν μέχρι την βρύση μας. Από την άλλη, είναι πολύ εύκολο να τα αποφύγουμε με τα πιο οικονομικά φίλτρα μάλιστα που κυκλοφορούν στην αγορά συνδυάζοντας έτσι τρεχούμενο νερό, καθαρισμένο από όλα αυτά τα ανεπιθύμητα στοιχεία.

Η επόμενη λύση είναι το εμφιαλωμένο νερό. Σε αυτή την περίπτωση δεν αμφισβητεί κανείς την ποιότητα του νερού που καταγράφουν στις ετικέτες τους οι διάφορες μάρκες. Σε ορισμένες μάρκες μάλιστα είναι και ιδανική. Το μειονέκτημα σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι το νερό εδώ «συσκευάζεται» και δεν είναι τρεχούμενο και άρα «φρέσκο» όπως είναι του δικτύου. Το εμφιαλωμένο νερό μέχρι να καταναλωθεί πρέπει να συντηρείται σε συγκεκριμένες συνθήκες και αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον καταναλωτή. Το στάσιμο νερό, από όπου και αν προέρχεται, αν μείνει στον ήλιο, από ένα χρονικό διάστημα και μετά σταματά να θεωρείται πόσιμο. Να προσθέσω επίσης, ότι τα περισσότερα εμφιαλωμένα νερά, πριν φτάσουν στην εμφιάλωση, περνάνε πρώτα από μια επεξεργασία η οποία γίνεται με φίλτρα νερού. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δηλαδή το νερό φιλτράρεται. Οπότε δεν υπάρχει νομίζω κανένας λόγος να μην προτιμήσουμε να φιλτράρουμε το τρεχούμενο και άρα «φρέσκο» νερό μας απευθείας, στο τελευταίο στάδιο πριν την κατανάλωση του που είναι η βρύση της κουζίνας μας.

Η τρίτη και τελευταία λύση είναι τα φίλτρα νερού. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη δυσκολία είναι να μην επιλέξουμε το σωστό φίλτρο νερού για την περιοχή μας όπως προαναφέραμε. Θέλω να σημειώσω με την ευκαιρία ότι πλέον είναι διαθέσιμες σε οικιακό επίπεδο σχεδόν όλες οι τεχνολογίες καθαρισμού του νερού και επομένως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα περισσότερα προβλήματα που θα συναντήσουμε σε νερό δικτύου ή ακόμα και σε ιδιωτική γεώτρηση. Από εκεί και πέρα, μόνο κερδίζουμε.

Κερδίζουμε σε ποιότητα γιατί έχουμε το μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτή τη λύση να «καθαρίζουμε» το «φρέσκο» νερό μας στο τελευταίο του στάδιο.

Κερδίζουμε στην τσέπη μας. Ακόμα και οι πιο ακριβές λύσεις φίλτρων νερού είναι πολύ φθηνότερες από την χρήση εμφιαλωμένου. Πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι το φίλτρο νερού θα το χρησιμοποιήσουμε για όλες τις χρήσεις εκτός από το πόσιμο όπως το μαγείρεμα και το πλύσιμο των τροφών. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι συγκεκριμένα για την Πάτρα που είναι και η πόλη μας, ένα πολύ καλό φίλτρο νερού που προτείνουμε και καλύπτει όλα τα προβλήματα της περιοχής μας, μας έρχεται περίπου στα 4,50 ευρώ/μήνα αν διαιρέσουμε στον μήνα την τιμή του ανταλλακτικού φίλτρου που πρέπει να αλλάζουμε. Καταλαβαίνετε για πόσο μεγάλη διαφορά μιλάμε στην οικονομία ενός νοικοκυριού που δυστυχώς σήμερα είναι και το μείζον θέμα για όλους μας.

Κερδίζουμε σε χρόνο και ευκολία αφού δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε και να αποθηκεύουμε εμφιαλωμένο νερό.

Και τέλος κερδίζει το περιβάλλον. Κατά μέσο όρο με ένα φίλτρο νερού μπορούμε να εξοικονομήσουμε μέχρι και 14.000 πλαστικά μπουκάλια του 0,5 λίτρου σε ένα χρόνο οπότε καταλαβαίνουμε πόσο οικολογική είναι σαν λύση και πόσο σημαντικά μειώνουμε τη ρύπανση του περιβάλλοντος από την παραγωγή και την απόρριψη του πλαστικού.

Η απάντηση επομένως νομίζω είναι προφανής. Το φίλτρο νερού ήρθε για να μείνει γιατί μας λύνει τα χέρια από όλες τις οπτικές σε κάτι τόσο σημαντικό όπως το νερό του σπιτιού μας.

Πού μπορούμε να σας βρούμε;

Σήμερα έχουμε φυσικά καταστήματα σε Πάτρα και Τρίπολη και μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να μας βρει και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.realwater.gr .

Ποιοι είναι οι επόμενοί σας στόχοι;

Η βασική μας προτεραιότητα και στόχος είναι η σωστή και ποιοτική ενημέρωση των ενδιαφερομένων και η σταθερή ανάπτυξη του καλού μας ονόματος. Η ποιοτική δουλειά εκτιμάται από τους πελάτες μας οι οποίοι είναι η καλύτερη και πιο σταθερή μας διαφήμιση.

Οι επόμενοι μας στόχοι, είναι δύο. Ο ένας είναι να ανανεώσουμε την ποικιλία των προϊόντων και των μηχανημάτων που διαθέτουμε στην αγορά καθώς η τεχνολογία και στον δικό μας τομέα, όπως παντού, εξελίσσεται ραγδαία. Θέλουμε να έχουμε τις πιο σύγχρονες λύσεις για τους πελάτες μας και να κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν στο πόσιμο νερό τους.

Και ο δεύτερος είναι να ενεργοποιηθούμε περισσότερο μέσω των προϊόντων μας και των δράσεών μας, στην προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε φτάσει στο σημείο που επιβάλλεται πλέον να αλλάξουμε και να αλλάζουμε συνεχώς με τον καιρό ακόμα και τις καθημερινές μας συνήθειες με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον μας. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα με την ενέργεια θα έρθουν να προστεθούν και η λειψυδρία και η μεγαλύτερη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και επομένως και του πόσιμου νερού. Ήδη σε μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο έχουν οριστεί ημερομηνίες που δεν θα έχουν επαρκείς ποσότητες πόσιμου νερού για να μπορούν να προμηθεύουν τους πολίτες τους και θα χρειάζεται να προμηθεύονται από αλλού. Ακόμα περισσότερες περιοχές αντιμετωπίζουν πρωτάκουστες λειψυδρίες ανά περιόδους κάθε χρόνο. Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει λοιπόν, έχουμε ευθύνη όλοι, όχι μόνο σαν φυσικά πρόσωπα, αλλά πλέον και εμείς σαν εταιρίες για την ευαισθητοποίηση και την προτροπή του κόσμου στην κατεύθυνση αυτή. Προσωπικά θεωρώ χρέος μας την συμμετοχή μας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Info

Real Water

email : info@realwater.gr

site: realwater.gr

Καταστήματα :

  • Πάτρα: 28ης Οκτωβρίου (Καρόλου) 24, τηλ: 2610 432532
  • Τρίπολη: 28ης Οκτωβρίου 24, τηλ: 2710 235171
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά