ΑΓΟΡΑ

/

TEDxPatras: Μια περιήγηση στον χρόνο συνέδεσε αναμνήσεις από το παρελθόν και ιδέες για το μέλλον στην Άνω Πόλη της Πάτρας

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε ΦΩΤΟ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ειδική προ-εκδήλωση με τίτλο «Από το σήμερα στο χθες: διαδρομές στην πόλη» στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσής του TEDxPatras. Η πρωτοβουλία σε συνδιοργάνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με οδηγούς τα μέλη του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας είχε στόχο να προσκαλέσει πολίτες, επισκέπτες και φίλους της Άνω Πόλης Πάτρας σε μια διαδρομή ανακάλυψης των μεταμορφωσεών της στο πέρασμα του χρόνου.

Η διαδρομή αποτέλεσε μια ευκαιρία ξενάγησης στις ιστορικές γειτονιές και στα κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν. Οι συμμετέχοντες που πήραν μέρος από όλες τις ηλικίες ξεναγήθηκαν περιμετρικά του Αρχαίου Ωδείου με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαϊας, περπάτησαν στην οδό Παντοκράτορος με τα όμορφα κτίρια και τις οροφές, γνώρισαν καλύτερα το Υδραγωγείο της Πάτρας με μια ανάπαυλα στο Σπίτι του Νερού, άκουσαν ιστορίες για το λαογραφικό πολιτισμό της πόλης από τα μέλη του Καρναβαλικού Κομιτάτου και είδαν τον Πατρινό ουρανό να φορά τα καλύτερά του από το παρατηρητήριο απέναντι από την πλ. Αγ. Γεωργίου. Η εκκίνηση του περιπάτου πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και από τον κ. Ευάγγελο Γεωργίου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η δράση έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν τα πρώτα βήματά τους σε ένα τοπίο που καθημερινά μεταμορφώνεται. Η Άνω Πόλη βρίσκεται σε περίοδο επεμβάσεων και έργων που έχουν στόχο να συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία και ανάδειξη μνημείων ιδιαίτερης ιστορικής, πολεοδομικής, πολιτιστικής και αισθητικής αξίας, στην ποιοτική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, στην εξάλειψη των σημείων οπτικής όχλησης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην ταυτόχρονη τόνωση του κοινωνικού, παραγωγικού ιστού και εμπορικού χαρακτήρα της περιοχής.
Μια πρωτοβουλία σε συνδιοργάνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του TEDxPatras 2022 με θέμα «Μεταμόρφωση».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά