ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα – Σωματείο Ιπποκράτης: Άμεσα επιστροφή όλων των εργαζομένων υγειονομικών

Κοινοποίηση
Tweet

Αυτό ζητά από το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του το σωματείο του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" με αφορμή τον ένα χρόνο με Αναστολή Εργασίας Υγειονομικών

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια πανδημίας, ένας πόλεμος που κηρύχθηκε και ένα από τα πιο ισχυρά όπλα που είχε η κάθε χώρα για να αναχαιτίσει τον εχθρό ήταν οι εργαζόμενοι Υγειονομικοί, αναφέρει σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων του Γενικού περιφερειακού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», «Ο Ιπποκράτης» όπου πρόεδρος είναι ο Μιχάλης Στελλάτος.

Από την πρώτη μέρα της πανδημίας ήμασταν, οι ελάχιστοι Υγειονομικοί  όλης της χώρας που μπήκαμε στη μάχη απέναντι σε ένα άγνωστο εχθρό χωρίς καθόλου εφόδια-μέσα ατομικής προστασίας, τονίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Ήμασταν αυτοί που ζητούσαμε μάσκες και οι σοφοί των επιτροπών απαντούσαν ότι δεν ήταν απαραίτητες.

Ήμασταν αυτοί που δεν λιποτακτήσαμε ούτε για μια στιγμή.

Και τώρα οι ήρωες της πανδημίας παρουσιάζονται πλέον ως «αποδιοπομπαίος τράγος».

Και ήρθε η 1η Σεπτεμβρίου 2021, μια μέρα ΝΤΡΟΠΗΣ που με την εγκληματική στην πράξη απόφαση  άφησε, μέσα στην κλιμάκωση της πανδημίας  εκτός Δημόσιων Δομών 7.000 και πλέον Υγειονομικούς, άκρως απαραίτητους για την λειτουργεία των Νοσοκομείων.

Ο Υπουργός Υγείας ένα χρόνο μετά επιμένει προκλητικά, ατεκμηρίωτα και ανεύθυνα να αρνείται πεισματικά την ανάγκη επαναφοράς των συναδέλφων στο ΕΣΥ.

Βλέπουμε τον Υπουργό Υγείας από την Άνοιξη του 2022 να υπηρετεί μόνο την πολιτική επιλογή της πλήρους Υποταγής της Δημόσιας Υγείας στις ανάγκες του τουρισμού.

             Ασθενείς εργαζόμενοι επανέρχονται στην εργασία τους από την πέμπτη μόλις μέρα νόσησης.

             Ασθενείς με κορονοϊό να   νοσηλεύονται πλέον σε κλινικές μη covid-19, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.

             Επισκέπτες στη χώρα μας να είναι ελεύθεροι, να πάνε οπουδήποτε χωρίς κανένα προληπτικό έλεγχο και οι εργαζόμενοι που είναι σε Αναστολή  να μην μπορούν να εργασθούν στα Νοσοκομεία με προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο.

Ένα χρόνο από την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών, δεν είναι τυχαίο που η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκ. κατοίκους.

Είναι ντροπή για μια χώρα που υποτίθεται ότι λειτουργεί  το Κράτος Δικαίου, να καταδικάζονται σε παντελή στέρηση μισθού και σε ακραία φτωχοποίηση, εργαζόμενοι που για χρόνια έχουν υπηρετήσει με εντιμότητα αυταπάρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας στην στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας έχει ηττηθεί, δεν θα τον αφήσουμε να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους Υγειονομικούς που βρίσκονται σε Αναστολή Εργασίας, ως άλλοθι για να κρύψει τις εγκληματικές αστοχίες του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

H Eλληνική κοινωνία θρηνεί πάνω από 32.000 ανθρώπινες ζωές, που η πλειοψηφία απ’ αυτές έχουν χαθεί μετά την εφαρμογή του μέτρου της Αναστολής Εργασίας των Υγειονομικών.

Άμεσα επιστροφή όλων των συναδέλφων, όπως ήδη έχει συμβεί στις χώρες της Ευρώπης.

Οι εμμονές απ’ όπου και αν προέρχονται βλάπτουν σοβαρά την Δημόσια Υγεία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις