CULTURE

/

Βόγλης: Αισθάνομαι προσωρινός στο Θέατρο- Τι έγινε στη διαβούλευση

Κοινοποίηση
Tweet

Παράπονα από τους ντόπιους ηθοποιούς για επίδειξη αδιαφορίας από το ΔΗΠΕΘΕ

Το μέλλον του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας και το πλαίσιο λειτουργίας του τα επόμενα χρόνια ήταν το αντικείμενο της ανοικτής διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες θέσεις, ιδέες και προτάσεις για το μέλλον του θεσμού που κατά καιρούς έχει περάσει απο πολλές περιπέτειες και διακυμάνσεις και το οποίο στο τέλος της χρονιάς κλείνει 25 χρόνια λειτουργίας.

Στη διαβούλευση που έγινε στο Θέατρο "Απόλλων" έδωσαν το "παρών" ο Δήμαρχος της Πάτρας, πρόεδροι οργανισμών και συλλόγων  που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη του θεάτρου, ηθοποιοί και πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο Γιάννης Δημαράς τόνισε ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι όροι λειτουργίας του Θεάτρου και να ξαναδούμε τους χώρους και τις χρήσεις τους.

Ο Δήμαρχος μάλιστα τόνισε ότι έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και σχεδιάζεται να δοθούν για χρήση στο Θέατρο τα έργα του Μπάρι (για πειραματική σκηνή), το Εργοστάσιο Τέχνης και η αίθουσα Ντα Βίντσι (θέατρο 400 θέσεων για κύρια σκηνή).

Πολλοί από τους ομιλητές της μαραθώνιας διαδικασίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, τόνισαν ότι θα πρέπει να κλείσει  όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέατρο Απόλλων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για  την στατική του επάρκεια και γενικότερα τη συντήρησή του, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που κατέθεσαν την πρόταση να συσταθεί αρμόδιο τμήμα μόνο για τις πολιτιστικές υποδομές της πόλης ακι του θεάτρου της.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Γιάννη Βόγλη ο οποίος είπε ότι αισθάνεται προσωρινός, καθώς στις 30/6/2011 λήγει η σύμβασή του και καμία ενημέρωση δεν υπάρχει από το Υπουργείο από εδώ και στο εξής.

Επίσης σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις Πατρινών ηθοποιών που τόνισαν ότι παρά το γεγονός ότι ζουν στην πόλη τους και  θέλουν να προσφέρουν δεν τους έχει γίνει καμία ρόταση για συνεργασία απο το ΔΗΠΕΘΕ, ενώ διατυπώθηκαν και παράπονα σχετικά με την απουσία σχέσεων συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Θεατρικών  Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και του θεάτρου της.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture