ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Το πρωί της Τετάρτης 20/7 στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος - Πανηγυρίζει και ο παλαιός πέτρινος ναός του Πρ. Ηλία στο Σούβαρδο Καλαβρύτων

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 πανηγυρίζει η γυναικεία ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στο Ανατολικό άκρο της πόλεως των Πατρών, απέναντι σχεδόν από το πρώην 409 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο εορτασμός που θα γίνει με πάσα θρησκευτική λαμπρότητα ξεκίνησε την Τρίτη 19/7 στις 7 το απόγευμα με τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετ΄αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο.

Στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία κατά την οποία θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Γρίβας. Τέλος ιεράς αγρυπνίας 1η νυχτερινή.

Την Τετάρτη 20/7 που τιμάται από την εκκλησία μας ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Ώρα έναρξης των καταβασιών στις 7.15 π.μ.

Τέλος την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και Θεία παράκληση προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κρνίτσης κ. Χρυσάνθου που θα κηρύξει και το θείο λόγο. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Προφήτη Ηλία στο προαύλιο του μοναστηριού.

Να προσθέσουμε πως το συγκεκριμένο μοναστήρι είναι από τα πλέον φιλόξενα της περιοχής και οι Πατρινοί το αγαπούν και το σέβονται ιδιαίτερα και αναμένεται πολλοί πιστοί να προσέλθουν με τα προσήκοντα βέβαια μέτρα λόγω covid 19 για να προσκυνήσουν τον Προφήτη Ηλία.

*Ακόμα να αναφέρουμε πως ναοί και ξωκκλήσια είναι αφιερωμένα στον Προφήτη Ηλία και σε άλλα σημεία και κυρίως ορεινά. Όπως μάθαμε στον πέτρινο, παλαιό ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στην πλατεία του ορεινού χωριού Σούβαρδο Καλαβρύτων στους πρόποδες του Χελμού, ανήμερα της εορτής την Τετάρτη 20/7/2022 το πρωί θα παραστεί και θα προεξάρχει της Θείας λειτουργίας ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος. Ο προκάτοχος του, Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος είχε πάει κατά το παρελθόν και είχε χοροστατήσει στον εορτασμό του Προφήτη Ηλία στο όμορφο Σούβαρδο που είναι χτισμένο σε μία πλαγιά μέσα στα έλατα και τα κρύα νερά.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις