ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Αφιέρωμα στον ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ

Κοινοποίηση
Tweet

Tο Σάββατο 2 Ιουλίου στο νέο «Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Δήμου»

Ένα μοναδικό αφιέρωμα  στον πατρινό ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ, παρουσιάζει στις 9.30 το βράδυ το Σάββατο 2 Ιουλίου στο νέο «Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Δήμου» (Παμπελοποννησιακό   Στάδιο, οδός Ι. Ρίτσου – Θύρα 3), το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Αντώνης Αινίτης και πολλοί άλλοι συνεργάτες του Μπάμπη Γκολέ θα φέρουν στο προσκήνιο ένα μεγάλο μέρος από  το πλούσιο έργο του λαϊκού καλλιτέχνη ο οποίος λάτρεψε το ρεμπέτικο τραγούδι με όλο του το είναι.

Ο Μπάμπης Γκολές  θεωρήθηκε  ο βασικότερος συνεχιστής  του ρεμπέτικου τραγουδιού εφάμιλλος των " παλιών". Η φωνή του μας ταξίδεψε στο «Μαρόκο», μας έκανε να ερωτευτούμε τις «Τσιγγάνες»και να μάθουμε απτάλικο μέσα από το «Πίνω και μεθώ».

Ο Πατρινός ρεμπέτης ήταν ο κυριότερος εκπρόσωπος της αναβίωσης του ρεμπέτικου. Η απουσία του αισθητή. Άφησε ωστόσο παρακαταθήκη ένα πλούσιο έργο με περισσότερα  από 300 ηχογραφημένα τραγούδια.

Συντελεστές:

Κατερίνα Τσιρίδου: Τραγούδι – μπαγλαμά

Αντώνης Αινίτης: Τραγούδι – μπουζούκι 

Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα - φωνή

Σετιχ : βιολί  

Θοδωρής Πετρόπουλος: Μπουζούκι 

Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν 

Κώστας Παναγόπουλος: Κιθάρα 

Μουσική επιμέλεια προγράμματος: Νίκος Πρωτόπαπας  

*Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€.

*Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 20 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο (Για τα ομαδικά εισιτήρια η παραλαβή γίνεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού). Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),Δισκοπωλείο Joe Records – Καραίσκάκη 134 (2610-620-673), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287).

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture