ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βενζίνη: Ποιο τρόπο επέλεξαν οι Πατρινοί για να πάρουν την πρώτη επιδότηση και πού δυσκολευτήκαν

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Έρχεται και δεύτερη επιδότηση

Με την τιμή της βενζίνης να κάνει τρελή κούρσα που φέρνει σε απελπισία τους οδηγούς, ο νέος γύρος επιδότησης καυσίμων που έρχεται τους επόμενους μήνες αποτελεί σίγουρα μία βοήθεια.  Στον πρώτο γύρο πολλοί επέλεξαν να πάρουν την επιδότηση μέσω κάρτας ενώ όσοι δεν είχαν γνώσεις τεχνολογίας αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια από τα πρατήρια.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Σπύρος Μαυροειδής, επαγγελματίας στο χώρο των υγρών καυσίμων, «την πρώτη φορά, δυσκολευτήκαν όσοι δε τα πάνε καλά με την τεχνολογία και ήταν αρκετοί. Χρειάστηκε αρκετές φορές να εξυπηρετήσουμε κάποιους πελάτες να κατεβάσουν την απαραίτητη εφαρμογή. Παρά τις δυσκολίες οι περισσότεροι θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα από το να μπουν χρήματα στο λογαριασμό τους καθώς έτσι κέρδισαν και πέντε ευρώ επιπλέον τα οποία όπως φαίνεται έχουν σημασία.

‘Έχουν κατοχυρωθεί πλέον τα 2 ευρώ στη τιμή της βενζίνης με την τιμή να κάνει τέλη κούρσα προς τα 3 ευρώ, θα είμαστε ευχαριστημένοι αν σταθεροποιηθεί στα 2.50 ευρώ. Ο κόσμος είναι υπό πίεση για να κάνει τις ίδιες διαδρομές που έκανε πριν λίγο καιρό χρειάζονται πλέον τα διπλάσια χρήματα».

Μητσοτάκης για Fuel Pass

«Θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη «και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Δεν θέλω να προκαταλάβω τον τρόπο με τον οποίο θα παρέμβουμε», ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου τόνισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα σας δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από δω και στο εξής, ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε μία παρέμβαση για τους επόμενους μήνες. Πιστεύω ότι το αντέχουμε δημοσιονομικά και θα πρέπει να υπάρξει μία ανακούφιση των πολιτών ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. Για να υπάρχει μία ανάσα ως προς τις μετακινήσεις των καλοκαιρινών διακοπών για τα έξοδα των καυσίμων», είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι η παρέμβαση θα αφορά τους επόμενους μήνες.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

– Επέκταση και διεύρυνση του fuel pass. Το επίδομα καυσίμων θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα ακόμη δίμηνο, ενώ θα ανοίξει ακόμη περισσότερο η βεντάλια των δικαιούχων.

Σχεδιάζεται αύξηση της επιδότησης των 30-50 ευρώ με έμφαση στα νησιά αλλά και του εισοδηματικού κριτηρίου προκειμένου να λάβουν το επίδομα περισσότεροι καταναλωτές.

Το όριο εισοδήματος των 30.000 ευρώ (δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα) εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους, που ισχύει για την επιδότηση ρεύματος με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στα μέσα της άλλης εβδομάδας να κλειδώνουν τις τελικές επιλογές.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για επιδότηση της τιμής της βενζίνης απευθείας στην αντλία αλλά έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Ο πρώτος γύρος του fuel pass έδειξε ότι πάνω από 8 στους 10 δικαιούχους γύρισαν την πλάτη στην ψηφιακή κάρτα βενζίνης και στο μπόνους των 5 ευρώ και επέλεξαν την καταβολή της επιδότησης των 30 – 50 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καλύψουν πιθανόν άλλες ανάγκες πέραν των καυσίμων.

– Παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης. Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα διατηρηθεί και μετά τον Ιούνιο και θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ.

Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις