ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Σπύρος Μυλωνάς στο thebest.gr: "Οι 2 Γαλάζιες Σημαίες φέτος δείχνουν την ποιότητα και καθαρότητα των θαλασσών μας"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Είναι πολύ ευχάριστο για τους δημότες μας αλλά και τους πολλούς επισκέπτες καθώς θα μπορούν να χαρούν και να ευχαριστηθούν σε ιδανικές συνθήκες το μπάνιο τους, ανέφερε

Την χαρά και ικανοποίησή του για τις 2 Γαλάζιες Σημαίες που πήρε φέτος η Δυτική Αχαΐα και πιο συγκεκριμένα οι ιδιαίτερου κάλλους παραλίες της Καλογριάς και της Λακκόπετρας, εξέφρασε μιλώντας στο thebest.gr ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε, «οι 2 Γαλάζιες Σημαίες φέτος δείχνουν την ποιότητα και καθαρότητα των θαλασσών μας και είναι πολύ ευχάριστο για τους δημότες μας αλλά και τους πολλούς επισκέπτες καθώς θα μπορούν να χαρούν και να ευχαριστηθούν σε ιδανικές συνθήκες το μπάνιο τους».

Σταθερά τα τελευταία χρόνια η Δυτική Αχαΐα κατακτά Γαλάζιες Σημαίες. Φέτος η χώρα μας πήρε συνολικά 581 με την Χαλκιδική να παίρνει τα πρωτεία, με 87 Γαλάζιες Σημαίες. Στη Δυτική Ελλάδα τις περισσότερες πήρε η γειτονική Ηλεία (9) σε παραλίες όπως η Σκαφιδιά, η Γλύφα, η Κουρούτα, το Κάστρο Κυλλήνης, κ.α.

Η αλήθεια είναι πως στην Αχαΐα επικράτησε μία σχετική απογοήτευση καθώς απουσιάζει παντελώς η ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και η Αιγιάλεια.

Αναφορικά με την Δυτική Αχαΐα ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάς μας είπε πως η απονομή των 2 Γαλάζιων Σημαιών και φέτος είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός από τουριστικής πλευράς καθώς αναμένεται να βοηθήσει την επισκεψιμότητα που σημαίνει και ένα οικονομικό αντάλλαγμα και στήριγμα για τους επιχειρηματίες της περιοχής. Ήδη όπως μας είπε, μιας και έχει ανέβει η θερμοκρασία και αρκετοί έχουν ξεκινήσει τα θαλασσινά τους μπάνια, η κίνηση ιδίως τα σαββατοκύριακα είναι υψηλή στα ξενοδοχεία και τις οργανωμένες παραλίες της περιοχής ενώ ανοίγουν συνεχώς και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες. «Είμαστε ικανοποιημένοι ως Δήμος γιατί οι Γαλάζιες Σημαίες δείχνουν τα καθαρά νερά και τις οργανωμένες και με ανέσεις παραλίες μας. Είμαστε αισιόδοξοι πως μετά από τα 2-3 τελευταία χρόνια με τα προβλήματα όπως της πανδημίας, η περιοχή μας θα πάει καλά τουριστικά και η κίνηση ήδη έχει αρχίσει και θα ανέβει κι άλλο», ανέφερε ο κ. Μυλωνάς προσθέτοντας πως παρά το εμπόδιο του ανεβασμένου κόστους της βενζίνης, αξίζει ο κόσμος να επισκεφθεί τη Δυτική Αχαΐα και να απολαύσει την ωραία και καθαρή θάλασσα και ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Τέλος στη γειτονική Αιτωλοακαρνανία που ανήκει επίσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Γαλάζια Σημαία πήραν φέτος 2 ακτές του Δήμου Ναυπακτίας, η Κάτω Βασιλική και το Κρυονέρι.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις