ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με μάσκες στην εκκλησία και όπου αλλού υπάρχει συγχρωτισμός

Κοινοποίηση
Tweet

Στα 33 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Στην πορεία της πανδημίας και τις επιδημιολογικές συνθήκες μέσα στις οποίες θα γιορτάσουμε το... τρίτο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας, αναφέρθηκαν οι αρμόδιοι την Παρασκευή από το υπουργείο Υγείας.

Την ενημέρωση πραγματοποίησαν οι κ.κ. Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Γκίκας Μαγιορκίνη επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.


Η πανδημία ελέγχεται, καθώς έχουμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ, ανέφερε στις δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα. Παράλληλα είπε ο καιρός φτιάχνει και «ξεκινάμε σε μια καινούργια κανονικότητα και τα πράγματα είναι καλά». Ευχήθηκε καλό Πάσχα σε όλους, υπογραμμίζοντας όμως «ιδιαίτερη προσοχή και μάσκες σε χώρους με συγχρωτισμό».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι «ο ιός δεν έχει γίνει κοινό κρυολόγημα. Σε όλον τον δυτικό κόσμο οι προσωπικές επιλογές καθορίζουν την πορεία του ιού σημείωσε και πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι αυτό είναι το Τριτο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας. Μέ μάσκα πρέπει να πάμε στις εκκλησίες. Η τήρηση των μέτρων θα μας βοηθήσει να περάσουμε καλά και με ασφάλεια.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 33 έτη», ανέφερε επίσης η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε και στην τέταρτη δόση του εμβολίου, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία νέων μελετών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις Πλεύρη ότι τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο, η κα Γκάγκα είπε ότι «ανά πάσα στιγμή υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση. Ο προγραμματσμός μας είναι να τα ξαναδούμε τον Σεπτέμβριο αλλά εάν δεν πάνε όλα καλά τότε εδώ είμαστε για να πάρουμε μέτρα».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις