ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Marc- Ανησυχία για την ακρίβεια

Κοινοποίηση
Tweet

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Στο πολιτικό σκέλος η ΝΔ διατηρεί διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.

Στην ερώτηση για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών η ακρίβεια είναι στο κυρυφή με 47%, η πανδημία με 24,2%, η εγκληματικότητα με 18%, τα εθνικά θέματα με 4,5%, το μεταναστευτικό με 2,6% και οι φυσικές καταστροφές με 2,5%.

Στο τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες η αυτοδύναμη ΝΔ παίρνει ποσοστό 26,9% ενώ η αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 11,1%. Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ επιθυμεί το 15,7% ενώ κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ θέλει το 10,8%. Κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ θέλει το 7% ενώ αυτοδύναμη κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ το 2,8%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος με 47,2% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 44,2%. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος με 31% και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 22,7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 18,4%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παραμένει πρώτη με 31,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 21 και το ΚΙΝΑΛ μες 14,6%. Το ΚΚΕ παίρνει 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜεΡΑ25 με 2,5%.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις