ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επισκέπτες και delivery ψάχνουν δρόμους και σπίτια και δεν τα βρίσκουν!

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η συνάντηση με τον Κώστα Πελετίδη

Μια όμορφή πόλη σε ευρωπαϊκά πρότυπα, ζήτησαν οι επιχειρηματίες της Εστίασης της Πάτρας από τον Δήμαρχο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο ΣΚΕΑΝΑ με τον Κώστα Πελετίδη. Στην λίστα των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της σήμανσης το οποίο αποτελεί μεγάλο βραχνά για την πόλη, τόσο σε ό,τι αφορά τις πινακίδες σε δρόμους και πεζοδρόμια, όσο και σε σπίτια και αξιοθέατα καθώς επισκέπτες της πόλης και delivery ψάχνουν δρόμους και σπίτια και δεν τα βρίσκουν με αποτέλεσμα να κάνουν κύκλους ή να χάνονται.

Ο  ΣΚΕΑΝΑ ζήτησε από τον κ. Πελετίδη  την αλλαγή σήμανσης αλλά και την αρίθμηση των σπιτιών. Τι σημαίνει αυτό; Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος, εξηγεί στο thebest.gr: «Συχνά ακούμε από συναδέλφους αλλά και από τα ντελίβερι, ακόμα περισσότερο, ότι υπάρχει πρόβλημα με την αρίθμηση στα σπίτια και με τις πινακίδες στους δρόμους καθώς σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν, έτσι προτείναμε, για να ομορφύνει η πόλη αλλά και να λυθεί το πρόβλημα να γίνει αντικατάστασή τους αλλά και προσθήκη τους όπου δεν υπάρχουν» και σημειώνει: «Η σήμανση της πόλης και η καλαισθησία είναι αλυσίδα και για τα μαγαζιά αλλά και για τις επιχειρήσεις που διαφημίζονται μέσω του ίντερνετ ή μέσω εφαρμογών όπως το tripadvisor, καθώς έρχονται τουρίστες και τα ψάχνουν, χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να είναι εύκολο αυτό».

Σε ό, τι αφορά, το ζήτημα της σήμανσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ, ότι αναμένεται κονδύλι για σηματοδότηση.  «Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το θέμα της σήμανσης είναι και δικό τους μέλημα, δηλαδή να βρουν το κονδύλι ώστε να φτιαχτούν  καλαίσθητες επιγραφές, να γίνει η αρίθμηση των σπιτιών από την αρχή αλλά και να μπουν πινακίδες με διαφορά στοιχεία που αφορούν την πόλη, τουριστικά αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, ακόμη και οδούς. Μας είπε, επίσης, ότι  εξετάζουν να φύγουν  τα σήματα από τα πεζοδρόμια προκειμένου να ελευθερωθούν και να είναι πιο άνετη η διέλευση τους και η σηματοδότηση να τοποθετηθεί στους τοίχους».

Κλείνοντας, ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι ο ΣΚΕΑΝΑ είναι στη διάθεση του Δήμου για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση κυρίως σε ό, τι αφορά το καλαίσθητο κομμάτι του έργου.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει επίσης η πόλη σε επίπεδο σήμανσης ότι είναι σε  πολλές περιπτώσεις δεν έχουν αφαιρεθεί παλιές πινακίδες οι οποίες υπήρχαν πριν γίνουν αλλαγές στους δρόμους. Υπάρχουν για παράδειγμα πληροφοριακές πινακίδες για το νοσοκομείο που δεν ισχύουν πλέον. Μπορεί επίσης να μην υπάρχει απαγορευτικό σε δρόμο που είναι μονόδρομος ενώ δεν έχουν μπει νέες και σωστές πινακίδες μετά τις αλλαγές στα όρια των Δήμων.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι κάποιοι τοποθετούν στις πινακίδες ολόκληρα αυτοκόλλητα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει ο οδηγός τι ισχύει για τον δρόμο που βρίσκεται ενώ πολλές πινακίδες δεν φαίνονται γιατί τις καλύπτουν δέντρα, κάτι που συμβαίνει και με τα φανάρια.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις