ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Κορωνοϊός: Πώς η αστυνομία βρίσκει τα μαγαζιά που είναι έτοιμα να «παρτάρουν»

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Ο υπεύθυνος του καταστήματος που μπήκε λουκέτο το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται ακόμα στα κρατητήρια ενώ το μεσημέρι θα οδηγηθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώπιων του εισαγγελέα

Σε ετοιμότητα είναι η αστυνομία προκειμένου να εντοπίζει νυχτερινά καταστήματα στην Πάτρα τα οποία ανοίγουν και δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, κάτι που ζήσαμε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όταν έγινε έφοδος  σε γνωστό κλαμπ του πεζόδρομου της Γεροκωστοπούλου  στο οποίο διασκέδαζαν ακριβώς 258 άτομα κάτι που σημαίνει υπερδιπλάσιο αριθμό από αυτόν που επιτρέπεται.

Όλοι ελέγχθηκαν «ένας προς ένας» κατά την έξοδό τους, επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα και μπήκε λουκέτο στο μαγαζί το οποίο σφραγίστηκε για δύο μήνες.  Το κατάστημα, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές τις προηγούμενες μέρες δεν είχε ανοίξει γεγονός που επίσης είχε προκαλέσει απορίες και είχε τραβήξει την προσοχή ενώ το μοιραίο βράδυ οι αστυνομικοί το παρακολουθούσαν συνεχώς ώσπου έγινε έφοδος και έλεγχος, τη στιγμή που κρίθηκε από τους αστυνομικούς ως η πιο κατάλληλη.

Η αστυνομία έχει τον τρόπο να μαθαίνει ποια καταστήματα έχουν σκοπό να ανοίξουν με σοβαρότερο σύμμαχο το διαδίκτυο και τα καλέσματα που γίνονται στους θαμώνες.  Άλλωστε εκεί είναι που καρφώνονται και τα περισσότερα ραντεβού με σαφή προτίμηση στο Instagram το οποίο και «ξεσκονίζουν» οι αρχές με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να βρίσκεται σε επιφυλακή  για τον εντοπισμό τέτοιων καλεσμάτων.

Επιπλέον, όπως λέει στοπ thebest.gr υψηλόβαθμο στέλεχος, αξιολογούνται αξιόπιστες πληροφορίες, ακόμα και από απλούς πολίτες. Να σημειώσουμε ότι η αστυνομία έχει εντοπίσει αρκετά ιδιωτικά πάρτι σε ανοιχτά καταστήματα και έχει προχωρήσει σε αρκετές συλλήψεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Αχαΐας. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.ο υπεύθυνος του καταστήματος  λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος το μαγαζί ενώ μέσα σε αυτό εντοπίστηκαν  258 πελάτες, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο ατόμων, οι τρεις εκ των οποίων στερούνταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Επιπλέον, ο συλληφθείς αναπαρήγαγε μουσική από υπολογιστή συνδεδεμένο με ηχεία, ενώ είχε τοποθετήσει στα τραπέζια σταχτοδοχεία.

Σε βάρος της επιχείρησης επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 60 ημέρες, διότι παραβίαζε τα μέτρα για την πρόληψη ασθενειών για τέταρτη φορά, ενώ στους πελάτες βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις