ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Η θρυλική τραγουδίστρια και ηθοποιός Μπέτι Μίντλερ τιμήθηκε στο Kennedy Center

Κοινοποίηση
Tweet

Παρόντος του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν - Επίσης τιμήθηκαν η Τζόνι Μίτσελ, ο Berry Gordy, ο βαρύτονος Justino Díaz και ο ιθύνων νους του “Saturday Night Live”, Lorne Michaels

Μία από τις πιο αγαπητές entertainer όχι μόνο της Αμερικής αλλά και παγκοσμίως, η Bette Midler, η καριέρα της οποίας εκτείνεται σε 6 δεκαετίες και έχει τιμηθεί με 4 Grammy, 3 Έμμυ, 3 Χρυσές Σφαίρες, 2 Τόνυ και έχει λάβει και 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ, έκλεψε κατά κάποιον τρόπο την παράσταση κατά την τελετή των τιμητικών βραβείων του Kennedy Center. Η Μίντλερ που τη συμπαθούν και στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στις γυναίκες καλλιτέχνιδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και υπολογίζεται πως έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατ. αντίτυπα των άλμπουμ της παγκοσμίως.

Ήταν λοιπόν η 44η απονομή στο Kennedy Center Opera House την Κυριακή 5/12 (η τελετή όπως διαβάσαμε θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στις 22/12 από το CBS) όπου τιμήθηκαν με την σημαντική αυτή διάκρισηεκτός από την θρυλική ερμηνεύτρια Bette Midler, ο αποκαλούμενος mastermind του δημοφιλέστατου σώου της Αμερικανικής τηλεόρασης, "Saturday Night Live" Lorne Michaels, η επίσης θρυλική ερμηνεύτρια και στιχουργός Joni Mitchell, η φωνή και η τέχνη της οποίας, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, θα συνεχίσει να δονεί τα κύτταρα πολλών γενεών στο μέλλον, ο ιδρυτής της Motown, μουσικός παραγωγός και στιχουργός Berry Gordy και ο σπουδαίος βαρύτονος της όπερας, ο 81χρονος Justino Díaz, ο οποίος όπως διαβάσαμε στο άρθρο της Usa Today, έχει τραγουδήσει και έχει αφήσει εποχή στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης όπου μάλιστα έγινε και ο πρώτος καλλιτέχνης με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο που εμφανίστηκε εκεί το 1963.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εμφάνιση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν συζητήθηκε ιδιαίτερα ευμενώς μιας και με την παρουσία του αποκαταστάθηκε η παράδοση όπως γράφτηκε, κάτι που είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια επί προεδρίας Τραμπ.

Θα σταθούμε λίγο στην 76χρονη σήμερα Μπέτι Μίντλερ, την οποία η  ηθοποιός Goldie Hawn αποκάλεσε μία “θεά με υπερφυσικές δυνάμεις”.  Η συμπρωταγωνίστρια της Μίντλερ, στην τρυφερή, κοινωνική ταινία “Beaches - Φίλες”, Barbara Hershey επίσης αναφέρθηκε στο μεγαλείο της Μίντλερ και στην 33χρονη φιλία τους που ξεκίνησε μετά από αυτήν την ταινία των 80ς. Επίσης ήταν συγκινητικά τα λόγια της Adele που σε αφήγηση της ανέφερε πως κατά τη γνώμη της η Midler είναι η σπουδαιότερη περφόρμερ, “is the greatest performer who ever lived”, όπως χαρακτηριστικά είπε στα αγγλικά.

Φυσικά στην διάρκεια της απονομής τραγουδήθηκε από το τρίο Taylor Trensch, Beanie Feldstein και Kate Baldwin και εν συνεχεία από την σταρ του Broadway Kelli O’Hara η υπέροχη μπαλάντα “Wind Beneath My Wings” που είχε ερμηνεύσει στην ταινία «Οι Φίλες» η Μπέτι Μίντλερ.

Η Μίντλερ ήταν κομψότατη ντυμένη στα λευκά ενώ την παράσταση σχεδόν έκλεψε ο πάντα εκκεντρικός ηθοποιός και περφόρμερ Billy Porter, ο οποίος στο tribute που έκανε στην Μίντλερ είπε και το υπέροχο κομμάτι “From a Distance”, με τον κόσμο να χειροκροτά με ενθουσιασμό.

Μαζί με τον Joe Biden και την Πρώτη Κυρία Jill Biden, όπως διαβάσαμε ήταν και η Αντιπρόεδρος Kamala Harris με τον σύζυγο της Douglas Emhoff.

Όσο για τους σπέσιαλ γκεστς της βραδιάς ήταν και ο Stevie Wonder, ο Paul Simon, ο Steve Martin, η Chita Rivera, κ.α.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

H φωτ. είναι Getty Images από την ανάρτηση του bbc.com

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture