DECO

/

Το Christmas tree του Claridge’s στο Λονδίνο είναι φέτος Dior by Kim Jones

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Eνα από τα αξιοθέατα της γιορτινής περιόδου στη βρετανική πρωτεύουσα έχει φέτος φουτουριστικό ύφος και αναπάντεχη σύλληψη

Παραδοσιακό αξιοθέατο στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο το δέντρο του ιστορικού, υπερπολυτελούς  ξενοδοχείου Claridge’s στο αριστοκρατικό και πολυσύχναστο Mayfair. Κάθε χρόνο πλέον δημιουργείται μια ειδική εγκατάσταση στην εμβληματική είσοδο με την υπογραφή κάποιου διάσημου οίκου μόδας. Αυτή τη χρονιά ανάλαβε σχεδιασμό και κατασκευή ο οίκος Dior σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της σειράς ανδρικών ενδυμάτων Κιμ Τζόουνς. Το έργο ονομάζεται Celestial Snow Globe και αποτελείται από ένα δέντρο που διαθέτει λευκά τουάλ και ολογραφικά στοιχεία, τα οποία συνδυάζουν το μοντέρνο και το διαχρονικό, όπως είναι η ιστορία του Dior. Στα κλαδιά κρέμονται στολίδια με τη μορφή εμβληματικών κομματιών Dior. Η κορυφή του δέντρου είναι διακοσμημένη με το αστέρι πολυτελείας του οίκου και το σκύλο του Τζόουνς, τον Κούκι.

Ο Τζόουνς δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να σχεδιάσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο για το Claridge’s και έτσι να ενώσω τους κόσμους του Dior, του Λονδίνου και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε αυτό το iconic μέρος».

«Τα Χριστούγεννα ήταν πάντα μια πραγματικά ξεχωριστή εποχή του χρόνου για εμάς εδώ στο Claridge’s», λέει ο Πάντι Μακίλεν, συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να καλωσορίσουμε έναν εγχώριο σχεδιαστή για να δημιουργήσει το λαμπερό μας δέντρο». Το πρωτότυπο, κωνικό δέντρο σε γαλακτερό λευκό δημιουργεί αντανακλάσεις και ένα ποιητικό παιχνίδι διαφάνειας, Θυμίζουμε πως παλιότερα έχουν ετοιμάσει δέντρα τα brands Diane von Furstenberg, Karl Lagerfeld, Christian Louboutin, Burberry, Dolce & Gabbana.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View