ΠΑΙΔΙ

/

Εργαζόμενη μητέρα: Ιδέες για υγιεινά και γρήγορα σνακς για τα παιδιά

Κοινοποίηση
Tweet

Από το doctoranytime.gr

Εργαζόμενη και μητέρα; Σίγουρα είσαι όλη την ημέρα στο τρέξιμο και ο χρόνος σου είναι περιορισμένος. Αυτό που χρειάζεσαι είναι εύκολες και γρήγορες λύσεις για τα καθημερινά σνακ των παιδιών που θα σου λύσουν τα χέρια και παράλληλα υγιεινές επιλογές για την σωστή διατροφή τους.

Τα σνακ ανάμεσα στα γεύματα είναι απαραίτητα καθώς είναι εκείνα που δίνουν ενέργεια στα παιδιάγια να ανταπεξέλθουν στο σχολείο και τις δραστηριότητές τους. Γι΄ αυτό τον λόγο χρειάζονται τουλάχιστον 1-2 σνακ ημερησίως.

Όπως τα γεύματα της ημέρας χρειάζεται να είναι πλούσια σε διάφορες ομάδες τροφίμων όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, υγιή λίπη, φρούτα και λαχανικά ώστε να υπάρχει ισορροπία στην διατροφή και επαρκή θρεπτικά συστατικά έτσι πρέπει να είναι και τα σνακ.

Φέτες μπανάνες και μήλου με φυστικοβούτυρο

Τα περισσότερα παιδιά αγαπάνε το φυστικοβούτυρο, το οποίο ανήκει στις υπερτροφές καθώς είναι υψηλό σε διατροφική αξία και πολύ θρεπτικό. Συνδυάζοντας το με κάποια φρούτα είναι μια καλή ευκαιρία να εντάξουν τα φρούτα στην καθημερινότητά τους για τα οποία δεν νιώθουν την ίδια αγάπη, παίρνοντας παράλληλα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζονται.

Πίτα ολικής αλέσεως με σάλτσα ντομάτας και τυρί χαμηλό σε λιπαρά

Αυτό το γεύμα μπορεί εύκολα να καταναλωθεί με ευχαρίστηση καθώς οπτικά παραπέμπει σε ένα φαγητό που λατρεύουν συνήθως τα παιδιά, την πίτσα. Έτσι έχουνε ένα γεύμα που αποτελείται από υδατάνθρακα, λαχανικό και υγιές λίπος με πρωτεΐνη.

Γιαούρτι με φρούτα

Ένας συνδυασμός που αποτελείται από υδατάνθρακα, πρωτεΐνη, υγιές λίπος και βιταμίνες. Ωστόσο, αν το παιδίδεν είναι λάτρης του γιαουρτιού μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις και φυστικοβούτυρο που μπορεί να το βοηθήσει να δοκιμάσει ευκολότερα, όντας μια πιο φιλική εναλλακτική επιλογή. Δεν του αρέσει και πάλι; Σου έχω και άλλη εναλλακτική. Βάλε το στο μπλέντερ μαζί με λίγο πάγο και μετάτρεψέ το σε ένα χρωματιστό smoothie.

Στικς καρότου με χούμους

Σε πολλά παιδιά δεν αρέσουν τα ρεβίθια. Πολτοποιώντας τα όμως και αναμειγνύοντάς τα με τα υπόλοιπα συστατικά που χρειάζονται ώστε να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή και να γίνει το χούμους αλλάζουν εντελώς εικόνα.Όντας πιο ελκυστικά έχουν περισσότερες πιθανότητες μαζί με τα στικς καρότου οπότε το αποτέλεσμα μας δίνει αφενός πρωτεΐνη και υγιές λίπος από το χούμους και αφετέρου υδατάνθρακα και λαχανικό από τα στις καρότου. Για μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου μπορείς να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα χούμους, φυλάσσοντάς την στο ψυγείο και για άλλες μέρες.

Σε περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχει υποψία παιδική παχυσαρκίας ή διαταραχές σε θυρεοειδή σίγουρα χρειάζεται επικοινωνία με τον αρμόδιο γιατρό για την όσο το δυνατόν πιο άμεση διαχείριση και καθοδήγηση ως προς τα μέτρα αντιμετώπισης και τις διατροφικές επιλογές του παιδιού.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being