ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Explore Patras: Το app που μας ξεναγεί με "έξυπνο" τρόπο

Κοινοποίηση
Tweet

Στόχος η προώθηση του θεματικού τουρισμού

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων, Νίκος Ασπράγκαθος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, Πέτρος Γανός, παραχώρησαν σήμερα  συνέντευξη Τύπου, για  το έργο «έξυπνες εφαρμογές…» και το app “explore patras”, που μπορεί να «κατέβει» σε όλα τα κινητά τηλέφωνα και αφορά τον θεματικό τουρισμό του Δήμου.

Το app explore Patras περιλαμβάνει 44 σημεία και θα εμπλουτιστεί και με άλλα. Όπως πληροφορούμαστε από τη σελίδα του  "το explore Patras είναι ένας ιστότοπος που συγκεντρώνει χρήσιμες πληροφορίες για να γνωρίσετε την πόλη της Πάτρας και τον τρόπο ζωής των πολιτών της.

Η Πάτρα είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, παλιό και νέο. Μια επίσκεψη στην Πάτρα συμπληρώνεται από τους κοντινούς προορισμούς και τις πολλές επιλογές για δραστηριότητες. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο στη Βούντενη και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τα κόστη διαβίωσης είναι χαμηλά και οι επιλογές διαμονής και εστίασης ποικίλες και ποιοτικές. Το κέντρο της πόλης με τους πεζόδρομους και τις πλατείες είναι ζωντανό όλες τις ώρες της μέρας. Τα φοιτητικά στέκια είναι πάντα ζωηρά, γεμάτα ενέργεια και γέλια, ενώ οι παραδοσιακές γειτονίες σε ταξιδεύουν στην ιστορία. Θα προτείναμε να επιλέξετε μερικές απο τις προτεινόμενες διαδρομές και αν τα σχέδια σας επιτρέπουν μια επίσκεψη κάπου στα τέλη του Σεμπτέμβρη, μην χάσετε το P.I.C.K Patras.

Πριν οργανώστε την επίσκεψη σας, θα προτείναμε να διαβάστε τις Πατρινές συνήθειες και να επιλέξετε την περιοχή της διαμονής ανάλογα τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του ταξιδιού σας".

 

Αναλυτικά:

Οι έξυπνες εφαρμογές ΤΠΕ (Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών) που χρησιμοποιεί ο Δήμος Πατρέων για τον τουρισμό στην Πάτρα, παρουσιάστηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Νίκο Ασπράγκαθο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών του Δήμου, Πέτρο Γανό.

Οι επισκέπτες της πόλης και οι δημότες μπορούν μέσω της δίγλωσσης (ελληνικά, αγγλικά) ιστοσελίδας explore.patras.gr να λαμβάνουν πληροφορίες για την πόλη (αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, πολιτιστικά κέντρα, διαδρομές, ζώνες wifi HotSpots κλπ), ενώ παράλληλα σε επιλεγμένα σημεία της πόλης υπάρχουν QR code τα οποία μπορεί ο καθένας να σκανάρει και να πάρει πληροφορίες για το συγκεκριμένο σημείο (Πλατεία, κτίριο, κλπ).

Κατά τη παρουσίαση ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος είπε:

«Στο Δήμο της Πάτρας με την συμβολή των εργαζομένων υλοποιούμε έναν ευρύ σχεδιασμό αξιοποίησης της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Πολλές εφαρμογές εξυπηρέτησης πολιτών  - επισκεπτών, βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, λειτουργίας της Πόλης και ενημέρωσης των δημοτών, έχουν εγκατασταθεί ή είναι στην διαδικασία εγκατάστασης ή σε διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου. Μεταξύ αυτών των ψηφιακών εφαρμογών είναι και το έργο με τίτλο «Έξυπνες Εφαρμογές Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, για την προώθηση του θεματικού Τουρισμού». Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Μέσω της ψηφιακής αυτής εφαρμογής, οι επισκέπτες, οι δημότες της Πάτρας και πιο πολύ οι νέοι, θα μπορούν να πλοηγούνται στην πόλη και όταν βρίσκονται στα πιο σημαντικά κτίρια αυτής και στους Αρχαιολογικούς της χώρους, να αντλούν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του χώρου, τις χρήσεις του και την ιστορία του.

Τόσο οι επισκέπτες της πόλης μας όσο και οι δημότες μας, θα γνωρίσουν πολύ καλύτερα την ιστορία της, τους μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες,  την εργασία των τεχνιτών και εργατών που τα σχεδίασαν και τα κατασκεύασαν, καθώς και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης μας.  

Πέραν των 44 σημείων που περιλαμβάνονται σήμερα στην εφαρμογή, στο μέλλον θα προστεθούν και άλλα με την συμβολή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων».

Ακολούθησαν λεπτομερής παρουσίαση και οδηγίες για τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, από τον Πέτρο Γανό που είναι υπεύθυνος του έργου και τον οποίο ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού ευχαρίστησε για την συμβολή του, τον σχεδιασμό και την προώθηση εφαρμογών ψηφιακής τεχνολογίας στο Δήμο. 

Σκοπός και Δράσεις του Έργου

Το έργο κινείται σε δύο πυλώνες:

·        Την ανάδειξη του τουρισμού και πολιτισμού

·        Την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων

Οι δράσεις του έργου είναι οι εξής:

·        Πλατφόρμα Προώθησης της Πάτρας ως τουριστικού προορισμού και αλληλεπίδρασης επισκεπτών explore.patras.gr

·        Εφαρμογή κινητών συσκευών

·        Ανάπτυξη περιεχομένου

·        Πλατφόρμα Πιστότητας και Επιβράβευσης

·        Ανάπτυξη υποδομής WiFi HotSpots

·        Εγκατάσταση QRcodes & Προωθητικό Υλικό

 

 

Διαδικτυακή, δίγλωσση, πολυμεσική πλατφόρμα για την ανάδειξη της πόλης της Πάτρας και των σημείων ενδιαφέροντος.

Σκοπός της είναι η παροχή περιεχομένου για τα σημεία ενδιαφέροντος, θεματικές διαδρομές, προϊόντα, παραγωγούς στους επισκέπτες της Πάτρας με σκοπό την αναβάθμιση της εμπειρίας τους στην πόλη

Εφαρμογή Κινητών

•      Διασύνδεση με την Πλατφόρμα Προώθησης της Πάτρας

•      Διασύνδεση με την Πλατφόρμα Πιστότητας

•      iOS link https://apps.apple.com/cy/app/explore-patra/id1576497774

•      Android link https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mhospitality.explorepatra&hl=en&gl=US

Ανάπτυξη Υποδομής WiFi HotSpots

•      Πέντε (5) WiFi HotSpots

•      Δημαρχείο

•      Μέγαρο Λόγου & Τέχνης

•      Παλιό Δημοτικό Νοσοκομείο

•      Μαρίνα Πάτρας (δύο κόμβοι)

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις