ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι συμβαίνει τελικά με το mega εμβολιαστικό;- "Ψευδές ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες"

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Τι λέει στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το μέλλον του mega εμβολιαστικού κέντρου, στην Πάτρα. Αν και πριν λίγες μέρες μέσα από την πλατφόρμα όπου οι πολίτες μπορούν να κλείνουν  ραντεβού φαινόταν ότι αυτά θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, τώρα αυτά συνεχίζονται μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

«Δεν ξέρω αν κλείνει ή δεν κλείνει το εμβολιαστικό κέντρο. Αυτό που ξέρω είναι ότι ενώ τα ραντεβού είχαν κλείσει και ολοκληρώνονταν στις  30 Σεπτεμβρίου, ξαφνικά άνοιξαν ξανά και συνεχίζονται μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Αυτό είναι καλό σημάδι που μας δίνει ελπίδα.

Για το ποιο θα είναι όμως το μέλλον του εμβολιαστικού κέντρου δεν έχω απάντηση. Την περιμένω από τους υπουργούς υγείας και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στο thebest.gr.

Είναι ψευδές ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες- Προφανώς υπάρχουν πιέσεις λόγω του ότι το εμβολιαστικό κέντρο στελεχώνεται από το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων

Σχετικά με το ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση από τους πολίτες για να εμβολιαστούν στο mega εμβολιαστικό τονίζει: «Αυτό είναι ψευδές. Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 400 εμβολιασμοί την ημέρα που είναι ένα καλό νούμερο. Η κοιλιά για τους εμβολιασμούς έγινε τον Αύγουστο και παρατηρήθηκε σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, όχι μόνο στο mega. Και να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή που άνοιξαν πάλι τα ραντεβού, κλείστηκαν μέχρι 18 Οκτωβρίου. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι οι πολίτες το προτιμούν;».

Ο ίδιος αναφέρεται και στους πιθανούς λόγους που ίσως  οδηγούν στο κλείσιμο το εμβολιαστικό κέντρο.

«Προφανώς υπάρχουν πιέσεις λόγω του ότι το εμβολιαστικό κέντρο στελεχώνεται από το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, και σε μικρότερο ποσοστό με γιατρούς της δημόσιας υγείας. Δεν μπορώ να ξέρω τι λογικές επικράτησαν αλλά για την περιοχή μας, από το Μάιο που λειτουργεί του κέντρο, έσωσε ένα δείγμα πολιτισμού στο χώρο της υγείας. Και τονίζω πάντα ότι ο εμβολιασμός πρέπει αν ναι εκτός νοσοκομείου όπου παρέχεται η τριτοβάθμια περίθαλψη. Ελπίζω να μην οδηγηθούμε στο κλείσιμο του κέντρου» λέει.  

Aυτή τη στιγμή στην Αχαΐα έχουν εμβολιαστεί με μία δόση 167. 186 πολίτες και ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αγγίζουν τους 155.433

Τέλος αναφέρεται και στην συνολική πορεία των εμβολιασμών στην Αχαΐα.

«Στην περιοχή μας, σε επίπεδο εμβολιασμών, ενώ είχαμε πέσει χαμηλά, υπάρχει πλέον μία ανοδική τάση. Στην Αχαΐα χθες, Τετάρτη, είχαμε 768 εμβολιασμούς. Στις καλύτερες μέρες βέβαια, είχαμε 3.500 εμβολιασμούς. Σε σχέση με τις άλλες περιοχές που μπορούμε να συγκριθούμε, όπως είναι η Ανατολική Αττική και το Ηράκλειο,  υπολειπόμαστε περίπου στους 200-  400 εμβολιασμούς την ημέρα. Τις χειρότερες μέρες, η Αχαΐα είχε 150 εμβολιασμούς και ήταν κάποιες  μέρες του Αυγούστου.  

Aυτή τη στιγμή στην Αχαΐα έχουν εμβολιαστεί με μία δόση 167. 186 πολίτες και  ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αγγίζουν τους 155.433» λέει.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις