ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπονάνος: «Κοιλιά» στον εμβολιασμό στην Αχαΐα- Πέσαμε από τους 3.500 εμβολιασμούς στους 150

Κοινοποίηση
Tweet

Τι ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το thebest.gr

Για «κοιλιά» στον εμβολιασμό στην περιοχή μας έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το thebest.gr σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τίτλο εμβόλιο COVID-19: Μύθοι και Αλήθειες. Όπως είπε ο κ. Μπονάνος, από τους 3500 εμβολιασμούς σε καθημερινή βάση έχουμε πέσει στους 150 με 350 κατά μέσο όρο ημερησίως.

«Στην Π.Ε. Αχαΐας έχουμε 152.911 πλήρως εμβολιασμένους ενώ 161.000 με 1 δόση. Πράγμα που σημαίνει ότι σε γενικό πληθυσμό περίπου 311.000 δεν ξεπερνάμε το 60% σε εμβολιασμένο πληθυσμό.

Πανευρωπαϊκώς ως χώρα υστερούμε με μόλις 55% πλήρως εμβολιασμένων ενώ στις μεσογειακές χώρες που έχουμε την ίδια ιδιοσυγκρασία ως λαοί έχουμε την Ισπανία με 69% πλήρως εμβολιασμένων αλλά και το θαύμα της Πορτογαλίας που ανέτρεψε το κλίμα που υπήρχε αρχικώς και έχει φτάσει στο 74% σε πλήρως εμβολιασμένους και είναι πολύ κοντά στο 80% που είναι το επιθυμητό ποσοστό ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

 

 

Στοιχεία για την περιοχή Π.Ε. Αχαΐας, ως τις 30/8

Την τελευταία εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή της Πάτρας έχουν φτάσει τα 754 ενώ μία εβδομάδα πριν (23/8) ήταν 561. Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση και σε απόλυτο αριθμό αν αναλογιστούμε ότι όταν «έκλεισε» η Αχαΐα είχε ενεργά κρούσματα 810 με 815.

Παρόλο που το σύστημα δεν υφίσταται στην παρούσα φάση την ίδια πίεση όπως στο πρόσφατο παρελθόν 9 στα 10 περιστατικά αφορούν ανεμβολίαστους.

Χρειαζόμαστε 1.000.000 εμβολιασμένους ώστε να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας, την ίδια ώρα που η μετάλλαξη Δ μεταδίδεται 8,5 φορές πιο γρήγορα από την βρετανική Α που ήταν η κυρίαρχη μετάλλαξη το προηγούμενο καλοκαίρι» κατέληξε ο κ. Μπονάνος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις