ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλαβρυτοχώρια: «Εγκλωβισμένοι» οι κάτοικοι- Ένα δρομολόγιο για Πάτρα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Ξοδεύουν τις μικρές τους συντάξεις σε ταξί

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών των Καλαβρύτων καθώς τα τρία δρομολόγια λεωφορείου που υπήρχαν από και προς την Πάτρα μειώθηκαν κατά πολύ. Πλέον από την Πάτρα ξεκινάει δρομολόγιο στις 5:45  το οποίο επιστρέφει στις δύο το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει πώς εάν κάποιος θέλει να κάνει κάποια δουλειά στην Πάτρα, να επισκεφθεί κάποια υπηρεσία ή κάποιον γιατρό θα πρέπει να διανυκτερεύσει στην πόλη.

Δεν φτάνει που έμεινε μόνο ένα δρομολόγιο, μπήκε και σε ώρες που δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί κανείς. Δεν υπάρχει κοινή λογική σε αυτό που έχει γίνει

Οι πενήντα κάτοικοι των χωριών, άνθρωποι που ζουν με μία αγροτική σύνταξη των 300 ευρώ αναγκάζονται να χαλούν πάνω από το μισό εισοδήματα τους σε ταξί προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους ή να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όπως είναι επόμενο οι κάτοικοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση ενώ η απάντηση που λαμβάνουν για την αιτία αυτής της κατάστασης είναι η… πανδημία.

«Εδώ και ένα χρόνο το ΚΤΕΛ αδιαφορεί για εμάς. Επειδή δεν υπάρχει κέρδος από αυτά ταα δρομολόγια, τους βόλευε να κόψουν τα δρομολόγια και επικαλέστηκαν γι αυτό τον κορωνοϊό. Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο και σε μία απελπιστική κατάσταση. Παίρνουμε 300 ευρώ και χαλάμε τα 250 για να πάμε να πάρουμε τα φάρμακα μας. Κάποιος αναρωτιόταν χθες, πώς θα πάει στην Πάτρα να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Δεν φτάνει που έμεινε μόνο ένα δρομολόγιο, μπήκε και σε ώρες που δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί κανείς. Δεν υπάρχει κοινή λογική σε αυτό που έχει γίνει» λέει στο thebest.gr κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος που κατοικεί στον Κάλανο.

Από την πλευρά του το υπεραστικό ΚΤΕΛ μέσω του Προέδρου του, Ανδρέα Μανωλόπουλου ανέφερε ότι αναμένεται να αλλάξει η κατάσταση, χωρίς ωστόσο να μας πει πότε θα γίνει αυτή η αλλαγή.«Από εδώ και πέρα, με τις άρσεις απαγορευτικών μέτρων, που αφορούν στις μετακινήσεις, αναμένεται να προστεθούν κάποια δρομολόγια ξανά» είπε ο κ. Μανωλόπουλος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις