Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Νηστίσιμη συνταγή, vegan λεμονάτα μπιφτέκια με σάλτσα μουστάρδας στην κατσαρόλα. Εύκολο υγιεινό και γρήγορο φαγητό.
Υλικά Συνταγής
8 vegan μπιφτέκια σπιτικά (ή εμπορίου)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα
το χυμό από 1 λεμόνι
λίγη φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Για τα vegan μπιφτέκια λεμονάτα
στην κατσαρόλα που είναι και νηστίσιμα, θα χρειαστούμε μια πλασοτέ κατσαρόλα ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια για 2΄ από κάθε πλευρά. Συμπληρώνουμε νερό να μισοσκεπαστούν τα vegan μπιφτέκια λεμονάτα, σκεπάζουμε τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύουμε για 4΄από κάθε πλευρά.
Διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.
Advertisement
Βράζουμε δυνατά τη σάλτσα για 1΄να πυκνώσει.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πουρέ πατάτας ή λαχανικών και πράσινη σαλάτα εποχής.
Πηγή:argiro.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr