FOOD

/

Λεμονάτα φυτικά μπιφτέκια με σάλτσα μουστάρδα

Κοινοποίηση
Tweet

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Νηστίσιμη συνταγή, vegan λεμονάτα μπιφτέκια με σάλτσα μουστάρδας στην κατσαρόλα. Εύκολο υγιεινό και γρήγορο φαγητό.

Υλικά Συνταγής
8 vegan μπιφτέκια σπιτικά (ή εμπορίου)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα
το χυμό από 1 λεμόνι
λίγη φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση
Για τα vegan μπιφτέκια λεμονάτα 
στην κατσαρόλα που είναι και νηστίσιμα, θα χρειαστούμε μια πλασοτέ κατσαρόλα ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια για 2΄ από κάθε πλευρά. Συμπληρώνουμε νερό να μισοσκεπαστούν τα vegan μπιφτέκια λεμονάτα, σκεπάζουμε τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύουμε για 4΄από κάθε πλευρά.

Διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.

Advertisement

Βράζουμε δυνατά τη σάλτσα για 1΄να πυκνώσει.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πουρέ πατάτας ή λαχανικών και πράσινη σαλάτα εποχής.

Πηγή:argiro.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life