ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το χρονικό μιας καταστροφής

Κοινοποίηση
Tweet

Του Γαβρίλη Χαραζίδη, Αναπληρωτή Γραμματέα της Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Την ημέρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωνε τα νέα μέτρα για την πανδημία (ουσιαστικά την σταδιακά χαλάρωσή τους) ο ΕΟΔΥ κατέγραφε πάνω από 3.000 κρούσματα στη χώρα. Την ίδια μέρα αλλά και τις προηγούμενες, επιφανείς επιστήμονες, κάποιοι άμεσα συνεργαζόμενοι με την κυβέρνηση, προειδοποιούσαν ότι τα δύσκολα δεν έχουν περάσει.
Άλλωστε λόγω των έκτακτων μέτρων οι πιστοί δεν θα εορτάσουν την Ανάσταση με τον καθιερωμένο τρόπο και η παράδοση της επίσκεψης στο χωριό για τον οβελία (που κρατάει ζωντανές οικογένειες αλλά και ολόκληρους οικισμούς) θα παραμείνει ως ανάμνηση για φέτος.


Αμέσως μετά όμως διευρύνεται το ωράριο, ανοίγουν τα σχολεία, και ξεκινά η εστίαση.Τι άλλαξε; Οι εμβολιασμοί που ΘΑ γίνουν; Ο τουρισμός που «πρέπει» να ξεκινήσει; Το γεγονός ότι τα μέτρα που λαμβάνονται όσο πιο αυστηρά γίνονται, τόσο λιγότερο τηρούνται; Ότι πλέον οι αρχές έχουν λάβει εντολές να παρατηρούν απλώς και να επεμβαίνουν μόνο όταν τα μέτρα παραβιάζονται από ένα ή δύο άτομα και όχι όταν υπάρχει συγκέντρωση κόσμου;Αρχικά η κυβέρνηση κρυβόταν πίσω από τις αποφάσεις των ειδικών, λέγοντας ότι προασπίζει τη δημόσια υγεία.
Τώρα τους παρακάμπτει και τους υποκαθιστά, λέγοντας ότι προασπίζει την οικονομία.


Στην πραγματικότητα και το σύστημα υγείας είναι υπό διάλυση και η οικονομία παραπαίει.Όσο δε για το Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχει πολύ και δικαιολογημένη καχυποψία.Είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έφερε τόσο μεγάλη καταστροφή στη χώρα.
Και αυτή είναι η αλήθεια…

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις