ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι Τούρκοι πουλάνε ... οικόπεδα νότια του Καστελόριζου- Προκήρυξαν και διεθνή διαγωνισμό

Κοινοποίηση
Tweet

Νέες προκλήσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους,  Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για 11 “φιλέτα” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο της Αττάλειας και νοτιότερα, σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του ελληνικού νησιού.

Πρόκειται για την Turkish Petroleum Corporation η οποία ανακοίνωσε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στοιχείων στη Μεσόγειο. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την περιοχή την οποία αφορά ο διαγωνισμός που λήγει στις 15 Απριλίου.

Ωστόσο έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την απόκτηση του 50% έντεκα “οικοπέδων” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χμ. στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η έκδοση της τουρκικής Navtex, σημαίνει ότι το ιταλικό σκάφος ενημέρωσε και τις τουρκικές αρχές για τις εργασίες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ώστε να αποφύγει νέα παρενόχληση από κορβέτα.
Πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου, λίγο πριν επισκεφθεί την Ελλάδα, είχε δηλώσει:

“Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου, η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις,σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις