ART

/

H Tate Britain αισιοδοξεί για το αύριο με neon Bollywood στολισμό

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η θεαματική εγκατάστασή της για τα Χριστούγεννα υπογράφεται από την εικαστικό Chila Kumari

«Remembering a Brave New World- Aναμνήσεις από έναν γενναίο καινούριο κόσμο» τιτλοφορείται η πολύχρωμη εικαστική εγκατάσταση της φημισμένης Tate Britain στο Λονδίνο. Με τη σφραγίδα της Chila Kumari είναι φτιαγμένη από neon «καλώδια» και έχει αναφορές στο Bollywood, την μυθολογία, τον φεμινισμό και την ποπ κουλτούρα. Θα παραμείνει εκεί βς τον Ιανουάριο ως νότα αισιοδοξίας στη δύσκολη καθημερινότητα της μεγαλούπολης.

Η Tate Britain συνεχίζει για τέταρτη χρονιά την παράδοση να «στολίζει» την πρόσοψή της με έργα-παραγγελίες σε γνωστούς καλλιτέχνες. Με αφορμή το Diwali, την πρόσφατη, ινδουιστική γιορτή του φωτός, η εγκατάσταση της Chila Kumari Singh Burman φώτισε  την είσοδο του μουσείου,  σαν μια γιορτή φωτός και χρωμάτων στη διάρκεια του δεύτερου lockdown.


Ο Alex Farquharson, διευθυντής της Tate Britain, αναφέρει σχετικά: «Παρόλο που μουσεία και γκαλερί παραμένουν κλειστά, παρουσιάζουμε με ιδιαίτερη χαρά το έργο της Chila Kumari Singh Burman. Ελπίζω αυτή η εκπληκτική μεταμόρφωση της πρόσοψης της Tate Britain να φέρει φως και ελπίδα σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο του lockdown και να δώσει χαρά στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται τριγύρω».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View