ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΘΕΑΤΡΟ

/

Τη Δευτέρα το συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ - Τα Χριστούγεννα δική του νέα παραγωγή

Κοινοποίηση
Tweet

Επίσης από τέλος Οκτωβρίου και έως τις γιορτές θα υπάρξουν μετακλήσεις και επαναλήψεις παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ όπως οι "Παραλογές"

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 το μεσημέρι θα γίνει τελικά μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του συμβουλίου Πέτρος Βάης που εκτελεί προσωρινά και χρέη διευθυντή του θεάτρου, επικοινώνησε με τα μέλη και τους ανακοίνωσε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ερωτώμενος από το thebest.gr τι επίκειται το επόμενο διάστημα αλλά και την περίοδο των γιορτών, ο κ. Βάης ανέφερε πως από το τέλος Οκτωβρίου και έως τις γιορτές των Χριστουγέννων θα υπάρχουν συνεχώς παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» (μετακλήσεις παραστάσεων που θα συμφωνηθούν καθώς και επαναλήψεις παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπως οι 3 παραστάσεις των «Παραλογών») ενώ μέσα στις γιορτές θα κάνει πρεμιέρα η νέα κεντρική θεατρική παραγωγή που αναμένεται να εγκριθεί από το συμβούλιο.

Ο κ. Βάης ήταν φειδωλός και αρκέστηκε να μας πει μόνο πως έχει βρεθεί το έργο και θα προταθεί στο συμβούλιο ενώ για τη συνέχεια θα αναζητηθούν ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί που θα παίξουν.

Πάντως η αναγγελία των παραστάσεων στον "Απόλλωνα" έρχεται σε μία καλή συγκυρία καθώς από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 η Πάτρα και όλος ο νομός κατεβαίνουν στο επίπεδο 2 που σημαίνει αύξηση της χωρητικότητας στις κλειστές θεατρικές αίθουσες και στους κινηματογράφους στο 50%, το οποίο σημαίνει πως ο "Απόλλωνας" θα μπορεί να δέχεται μέχρι σχεδόν 100 θεατές τη φορά!

Την ίδια ώρα παραμένει η αβεβαιότητα με το θέμα της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, θέμα που είναι σε εκκρεμότητα πολλούς μήνες με την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού να μην έχει έρθει ακόμα. Όπως μας είπε ο κ. Βάης εκτός από το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών υπάρχει αντίστοιχη εκκρεμότητα κάλυψης κενής θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή και σε άλλο ΔΗΠΕΘΕ της χώρας ενώ η καθυστέρηση που παρατηρείται όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει διάφορες φήμες περί αλλαγών που ενδεχομένως υπάρξουν στη λειτουργία των ΔΗΠΕΘΕ που μπορεί και να «αιφνιδιάσουν» τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας, έναν ιστορικό θεσμό που εμπνεύστηκε και υλοποίησε όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού η αείμνηστη πρωταγωνίστρια και σημαντική προσωπικότητα της τέχνης και της πολιτικής, Μελίνα Μερκούρη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet
Σχόλια

Culture

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρία σας στο website και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αναλυτικά.