ΣΙΝΕΜΑ

/

Το πρώτο γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Κοινοποίηση
Tweet

Αναμένεται να το δούμε και στις Ελληνικές αίθουσες

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο μοναδικός Τομ Χανκς που πλέον έχει πάρει και την Ελληνική υπηκοότητα, συναντάει για δεύτερη φορά στην μεγάλη οθόνη, τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Πολ Γκρίνγκρας (μετά το «Captain Phillips» του 2013) και μας παραδίδουν την ταινία «Του Κόσμου τα Νέα – News of the World», μια συγκινητική ιστορία βασισμένη στο πολυδιαβασμένο βιβλίο της 77χρονης συγγραφέως Πολέτ Τζάιλς από το Μιζούρι που κυκλοφόρησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου, στις αρχές του 1870, ένας βετεράνος πολέμου, ο  Jefferson Kyle Kidd (στο ρόλο ο 64χρονος τιμημένος με 2 βραβεία Όσκαρ α’ ανδρικής ερμηνείας Τομ Χανκς), μετακινείται από πόλη σε πόλη μεταφέροντας τα νέα από τα πέρατα του κόσμου. Ο ήρωας θα αναλάβει το χρέος να μεταφέρει ένα ορφανό κορίτσι, που είχε αρπαγεί από τους Ινδιάνους 6 χρόνια πριν. Μαζί θα διασχίσουν εχθρικές περιοχές και θα αναπτύξουν ένα γερό δεσμό απέναντι σε μοχθηρούς συγγενείς, παράνομους και οπορτουνιστές της Άγριας Δύσης.

Το ηρωικό, ανθρωπιστικό και γενναίο αμερικάνικο σινεμά στα καλύτερά του, με τη μουσική υπογραφή του -οκτώ φορές υποψήφιου για βραβείο Όσκαρ®- Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Tulip.   

Eκτός του Tom Hanks παίζουν οι Helena Zengel, Michael Covino, Fred Hechinger, Neil Sandilands, Thomas Francis Murphy και η Mare Winningham.

Την ταινία θα βγάλει τα Χριστούγεννα στις αίθουσες των ΗΠΑ η Universal Pictures στις 25 Δεκεμβρίου 2020 και την ίδια περίοδο θα την δούμε και στη χώρα μας. Ήδη το φιλμ είναι σε αυτά που ακούγονται για τα ερχόμενα Όσκαρ.

*Η ταινία είναι σε παραγωγή του Γκάρι Γκέτζμαν (του Mamma Mia & του Greyhound), του Γκέιλ Μούτρουξ (The Danish Girl, Donnie Brasco) και του Γκρέγκορι Γκούντμαν (22 July, 8 Mile). Στην εκτέλεση παραγωγής βρίσκονται οι Στίβεν Σαρέσιαν και Τόρε Σμιντ.

Αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα όταν κυκλοφορήσει.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture