ΣΙΝΕΜΑ

/

Προβληματισμός με το 30% σε θέατρα & κινηματογράφους - Τι θα γίνει με τη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Κοινοποίηση
Tweet

Αν όλα πάνε καλά θ' ανοίξει πιθανότατα την Πέμπτη 29/10/2020

Η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για τη λειτουργία των θεάτρων και κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών με χωρητικότητα 30% (για τις περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα λόγω covid-19) όπως η Αττική ή η Αχαΐα που είναι στο πορτοκαλί επίπεδο, προξενεί από τη μία ανακούφιση αλλά και έντονο προβληματισμό μιας και το 30% είναι μεν ένα ικανοποιητικό ποσοστό από το τίποτα ή το 10% αλλά από την άλλη δεν παύει να είναι μικρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr επίκειται την Τετάρτη 14/10 σύσκεψη των διανομέων και αιθουσαρχών για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στην Πάτρα είναι γεγονός πως η κίνηση από πλευράς θεατών παραμένει στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και δη στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων που είναι σε λειτουργία, σε χαμηλά επίπεδα και σίγουρα η γενική απόφαση που πάρθηκε ενδεχομένως να λειτουργήσει θετικά και να σπρώξει λίγο τα πράγματα και την κίνηση (το 30% στην μεγάλη αίθουσα π.χ. των 400 θέσεων είναι κάτι λιγότερο από 150 θέσεις).

Αναφορικά με τη 2η αίθουσα του Πάνθεον (ή μικρό Πάνθεον) στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη που λειτουργεί αμιγώς για προβολή κινηματογραφικών ταινιών τα τελευταία χρόνια υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Κοτσαύτη, τα πράγματα είναι λίγο ρευστά και για την ώρα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση τι θα γίνει. Όπως ο ίδιος είπε στο thebest.gr, θα σταθμίσει την κατάσταση αν αξίζει τον κόπο με δεδομένη την χωρητικότητα του 30% που σημαίνει μόλις 65 θέσεις στη 2η αίθουσα του Πάνθεον και αν θα υπάρχει η ελπίδα αύξησης της χωρητικότητας στην πορεία. Πάντως εφόσον όλα πάνε καλά το Πάνθεον θ’ ανοίξει για τη νέα χειμερινή, κινηματογραφική σαιζόν 2020-2021, μάλλον την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture