ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Έσπασε" την καραντίνα και πήγε με πυρετό σε κηδεία- Έκτακτα μέτρα σε Θήβα και Χαλκίδα

Κοινοποίηση
Tweet

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και μετά από έκτακτη σύσκεψη, αποφασίστηκε να γίνει “ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας” στους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών.

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά… 200 άνθρωποι πήγαν σε κηδεία στο Μουρίκι εν μέσω πανδημίας και λίγο αργότερα, έμαθαν ότι συγγενής του νεκρού είναι θετική στον κορωνοϊό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι άνθρωποι που πήγαν στην κηδεία, είναι τώρα ένα βήμα πριν το lockdown! “Κερασάκι” στην υπόθεση, είναι ότι σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα που βρέθηκε θετική, είχε πυρετό (!) αλλά… αποφάσισε να πάει στην κηδεία για να αποχαιρετήσει τον συγγενή της!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα ήταν ύποπτο κρούσμα κορωνοιού και τελικά ανιχνεύθηκε θετική στον ιό ωστόσο…  “έσπασε” την καραντίνα για να παραβρεθεί με πυρετό, στην κηδεία του συγγενικού της προσώπου.


Αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση της 63χρονης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά “για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας”.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους οικισμούς:

Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συστήνει στους κατοίκους, να τηρούν πιστά τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας:

▪ Παραμονή εντός των σπιτιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

▪ Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

▪ Να μην πηγαίνουν οι μαθητές σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και

▪ Να μη μετακινούνται οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Σημειώνεται ότι από αύριο, 1η Οκτωβρίου το πρωί, τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, tvstar

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις