SPOTLIGHT

/

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Οι "αηδιαστικές»" λεπτομέρειες για την "κόλαση»" που έζησαν

Κοινοποίηση
Tweet

Στον γάμο τους

Ξεκίνησε στη Βρετανία η εκδίκαση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση πoυ κατέθεσε ο «Πειρατής της Καραιβικής», Τζόνι Ντεπ κατά της εφημερίδας «The Sun», με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ να διαβαίνει το κατώφλι του δικαστηρίου στο Λονδίνο φορώντας μαντήλι στο χρώμα της φωτιάς.

Η Χερντ κρατούσε χεράκι χεράκι την αδερφή της Γουίτνι και την δικηγόρο της Τζένιφερ Ρόμπινσον με τον φακό να εστιάζει στις τρεις κυρίες να προσέρχονται στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου με καλυμμένο το πρόσωπο. Πίσω της, ήταν η φιλενάδα της Χερντ, Μπιάνκα Μπάτι.

Ο Τζόνι Ντεπ που φορούσε μία μαύρη μπαντάνα και μαύρα γυαλιά, χαιρέτησε μάλιστα τους δημοσιογράφους.

Ο δικηγόρος του, Ντέιβιντ Σέρμπερντ διάβασε σήμερα ένα απόσπασμα του 2015 με την Χερντ να του φωνάζει εν εξάλλω καταστάσει.

«Δεν είμαι τέρας», είπε ο ίδιος στην απολογία του.

«Είσαι το πουτ...μου», ακούγεται να λέει η Χερντ το 2015 σε μαγνητοφωνημένη κασέτα που παρουσίασε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Ντεπ με τον ηθοποιό να της απαντά: «Επειδή εσύ αρχίζεις το... ξύλο». Τότε η Χερντ του απαντά: «Είσαι τόσο μωρό. Μεγάλωσε γαμ.. το σπίτι σου!».

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα γίνει σε πέντε δικαστικές αίθουσες προκειμένου να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον νέο κορωνοιό.

Αποκαλύψεις τώρα!

Ο Τζόνι Ντεπ που κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας σήμερα, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι αποφάσισε να χωρίσει την Άμπερ Χερντ αφού αφόδευσε στο συζυγικό τους κρεβάτι «ως φάρσα». Ο ίδιος είπε ότι η πρώην σύζυγός του ή «πιθανώς ένας από τους φίλους της» ήταν υπεύθυνος για το περιστατικό. Μάλιστα αρνήθηκε να τη χτυπήσει και είπε ότι τον κακοποίησε καθ 'όλη τη διάρκεια του γάμου τους.


«Είναι μια ναρκισσιστική κοινωνιοπαθητική (sociopath) προσωπικότητα» είπε για την Άμπερ Χερντ, υστερόβουλη, υπολογίστρια και συναισθηματικά ανέντιμη που τον παντρεύτηκε για να προχωρήσει στην καριέρα της. «Μόνο πολύ αργότερα κατάλαβα ότι είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, δηλαδή να με παντρευτεί για να προχωρήσει η καριέρα της ή και να ωφεληθεί οικονομικά και ήξερε πώς να το επιτύχει» δήλωσε ο ίδιος. «Για παράδειγμα, εκείνη την εποχή, μου είπε επανειλημμένα πόσο θαύμαζε τις ταινίες μου. Ωστόσο, αργότερα στη σχέση μας, παραδέχτηκε ότι δεν είχε δει ποτέ καμία από τις ταινίες μου. Ήξερε τι ήθελε και ήμουν ένας εύκολος στόχος».
«Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ήρθε στη ζωή μου για να μου πάρει ό, τι αξίζει, και μετά να καταστρέψει ό, τι απέμεινε».

Μεταξύ των ισχυρισμών του ήταν ότι η Άμπερ Χερντ του έκοψε το δάχτυλο, εκσφενδονίζοντας πάνω του ένα μπουκάλι βότκα κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού στην Αυστραλία το 2015.

Είπε επίσης ότι ήταν «λεκτικά επιθετική» σε μια ιδιωτική ναυλωμένη πτήση στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015 πριν αρχίσει «επανειλημμένα να με χτυπάει στο πρόσωπο». Καθώς ο Ντεπ έφευγε προς την τουαλέτα του αεροπλάνου, η Χερντ του επιτέθηκε ξανά, είπε στο δικαστήριο.
amber-heard

Αντίθετα, οι δικηγόροι της περιέγραψαν τον Ντεπ ως έναν «ενδοοικογενειακό κακοποιητή» που της είχε επιτεθεί επανειλημμένα όταν ήταν μεθυσμένος ή είχε κάνει υψηλή κατανάλωση ναρκωτικών.

Ο Τζόνι Ντεπ τόνισε ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος, μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη κατά την παιδική του ηλικία και είπε ότι τα ναρκωτικά τον βοήθησαν να αντιμετωπίσει τον «πόνο».
Παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών με τον Μέρλιν Μάνσον «δύο φορές» και άλλη μια φορά με τον Πολ Μπέτανι.

Υπενθύμισε πώς ο φίλος του Ρίβερ Φοίνιξ πέθανε τραγικά από υπερβολική δόση ηρωίνης σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Δυτικό Χόλιγουντ.
Θυμήθηκε το «σκουπιδοξενοδοχείο», όπου έμενε με την Κέιτ Μος το 1994, που του προκάλεσε έναν λογαριασμό 10.000 δολαρίων

Το 1999, είπε ότι επιτέθηκε στους φωτογράφους για να προστατεύσει την τότε σύντροφό του Βανέσα Παραντί, η οποία ήταν «πολύ έγκυος».
Αρνήθηκε «οποιαδήποτε φυσική διαμάχη» με ένα μέλος του πληρώματος που κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε το 2017 στο σετ της ταινίας του, City Of Lies.
Επίσης ισχυρίστηκε ότι η Χερντ είπε κάποτε στον πρώην επικεφαλής ασφαλείας του, Τζέρι Τζατζ, ότι ο ηθοποιός ήταν ένας «παλιόγερος» και «δεν ήξερε γιατί με παντρεύτηκε».

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του Αμερικανού σταρ ισχυρίστηκε ότι η Χερντ είχε «δύο σχέσεις εκτός γάμου» ή «σχέσεις παράλληλες με τον δεσμό της» με τον Έλον Μασκ και τον Τζέιμς Φράνκο.

 ξίζει να σημειωθεί ότι ο 57χρονος ηθοποιός έχει κάνει μήνυση στον όμιλο «News Group Newspapers» και στον εκδότη της «Sun» για άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2018 και αναφερόταν στον Ντεπ ότι κακοποιούσε την τότε σύζυγό του.

Το δημοσίευμα επικαλούνταν τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ ότι ο πρώην σύζυγός της ήταν βίαιος εναντίον της κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου της.

Από την πλευρά του, ο Τζόνι Ντεπ έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες κι έχει στραφεί εναντίον της 34χρονης Χερντ σε ξεχωριστή υπόθεση, για δυσφήμιση στις ΗΠΑ.

Για να παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, η Χέρντ ταξίδεψε από την Καλιφόρνια ενώ ο Ντεπ βρισκόταν ήδη στη Βρετανία, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Oι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί της εφημερίδας «Sun» δεν ευσταθούν όπως και ότι αμαύρωσαν την εικόνα του ηθοποιού. Πιθανότατα να υποστηρίξουν ότι οι κατηγορίες για κακοποίηση του στέρησαν βασικούς ρόλους.

Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης αναμένεται να είναι οι πρώην σύντροφοι του ηθοποιού, Βανέσα Παραντί και Γουινόνα Ράιντερ.

Ο μιντιακός όμιλος NGN θα καλέσει την Άμπερ Χερντ ως μάρτυρα.

Η εφημερίδα «The Sun» ισχυρίζεται ότι βασίζεται σε 14 ξεχωριστές καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από τις αρχές του 2013 έως τον Μάιο του 2016.

Στην ακροαματική διαδικασία πριν από τη δίκη ακούστηκαν ότι η Άμπερ Χερντ είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ και τον Τζέιμς Φράνκο.

Για τον Τζόνι Ντεπ ειπώθηκε ότι προσπάθησε να προμηθευτεί ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αυστραλία, στέλνοντας μηνύματα σε βοηθό του, με τα οποία φέρεται να ζητούσε «συνθηματικά» χάπια και κοκαΐνη.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2011 στα γυρίσματα της ταινίας «The Rum Diary» και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο Λος Άντζελες το 2015.

Την επόμενη χρονιά η 34χρονη τον κατηγόρησε για κακοποίηση, με το δικαστήριο να τον κρατά μακριά της με περιοριστικά μέτρα. Ντεπ και Χερντ ακολούθησαν χωριστούς δρόμους δύο χρόνια αργότερα. Η Άμπερ έκανε δωρεά τα επτά εκατομμύρια δολάρια που έλαβε στο πλαίσιο του συμβιβασμού για το διαζύγιο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

Πηγή: protothema.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight