ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ένας χρόνος κοινοβουλευτικής δράσης του Άγγελου Τσιγκρή

Κοινοποίηση
Tweet

Συμπληρώνεται στις 7 Ιουλίου

Στις 7 Ιουλίου κλείνει ένας χρόνος από την αυτοδύναμη εκλογή της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας και ένας χρόνος κοινοβουλευτικής θητείας του βουλευτή Αχαΐας (δικηγόρου και καθηγητή της Εγκληματολογίας) Άγγελου Τσιγκρή, που έχει ήδη επιδείξει πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο. 

Συγκεκριμένα,όπως αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή, "έχει μιλήσει δεκάδες φορές στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές της Βουλής, ενώ παράλληλα έχει καταθέσει πενήντα (50) ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα της Αχαΐας που καθυστερούσαν για πολλά χρόνια και σήμερα φαίνεται ότι έφτασε η ώρα για την οριστική τους επίλυση. 

Αναλυτικότερα, άρχισε το έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» της Πάτρας. Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Κλειτορίας. Δρομολογήθηκε η ανακατασκευή του Ιερού Ναού των Εισοδίων Αιγίου. Εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής. Τέθηκε σε επαναλειτουργία η Καρδιοθωρακοχειρουργική Μονάδα του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο της Πάτρας. 

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αρχίζουν έργα οδικής ασφάλειας στην Πατρών - Πύργου, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Θα επαναλειτουργήσει άμεσα η πορθμειακή γραμμή Αίγιο - Άγιος Νικόλαος. Υπογράφηκε η παράταση της χρονικής περιόδου κατά την οποία ο Δήμος Αιγιαλείας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε να συνεχίζεται η εναπόθεσή τους σε χώρους εκτός του Δήμου. Προχωρά άμεσα η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα. 

Ακυρώθηκε το σχέδιο και η πρόθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για συγχώνευση της Α’ και της Γ‘ ΔΟΥ Πατρών. Ενισχύεται με προσωπικό η ΔΟΥ Αιγίου, με αποτέλεσμα να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της. Προχωρά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων. Υπεγράφη η διασύνδεση των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών. Δρομολογήθηκε η δημιουργία δεύτερου πυροσβεστικού σταθμού στην Πάτρα, Το Υπουργείο Παιδείας προανήγγειλε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. 

Τέλος, σε εθνικό επίπεδο, αυστηροποιήθηκαν οι ποινές για τους βιαστές παιδιών, αλλά και για όσους προκαλούν τροχαία δυστυχήματα οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, έπειτα από εισήγηση του Αχαιού βουλευτή της ΝΔ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Οι παραπάνω ευχάριστες ειδήσεις δεν δεν είναι οι μόνες, καθώς κυοφορούνται εξελίξεις σε σειρά ανοιχτών ζητημάτων, για την επίλυση των οποίων έχουν κατατεθεί ήδη ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς από τον Άγγελο Τσιγκρή. 

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η απομάκρυνση του αμιάντου από το εργοστάσιο «Αμιαντίτ» στο Δρέπανο, η επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες, η ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, η ενίσχυση με προσωπικό των προνοιακών ιδρυμάτων της Αχαΐας, η καταβολή των επιδομάτων σε παραπληγικούς και τετραπληγικούς, οι ελλείψεις αιθουσών διδασκαλίας στο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών, οι στέγες αμιάντου στον Άγιο Νεκτάριο Πατρών, τα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών και της ελαιοπαραγωγής. η απαλλοτρίωση οικοπέδου για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου στη Βόρεια Έξω Αγυιά της Πάτρας, η εργασίες αποκατάστασης του γηπέδου των Προσφυγικών της Πάτρας, η δημιουργία μαρίνας σκαφών στο παλιό λιμάνι του Αιγίος και η προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας στο λιμάνι της Πάτρας είναι ορισμένα από τα ζητήματα για τα οποία αναμένουμε άμεσα εξελίξεις".


____________________

 


Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις