ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος: Δίκαιη αποκατάσταση των εποχικών πυροσβεστών

Κοινοποίηση
Tweet

"Αποκαθιστούμε ένα μείζον θέμα", δήλωσε ο βουλευτής

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» δήλωσε:

«Σήμερα αποκαθιστούμε ένα μείζον θέμα που αφορά τους εποχικούς δασοπυροσβέστες. Οι άνθρωποι αυτοί, σχεδόν πεντέμισι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, είναι εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα, διότι γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τις περιοχές που προστατεύουν, είναι κάθε φορά σε θέση μάχης απέναντι στις πυρκαγιές με κίνδυνο της ζωής τους.

Οι εποχικοί πυροσβέστες μέχρι σήμερα καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τις θερινές περιόδους, εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για 4 ή 8 μήνες.

Η Προστασία του Δασικού μας Πλούτου αποτελεί έναν εθνικά υψηλό στόχο, καθώς οι σύγχρονες προκλήσεις είναι μεγάλες για τα ελληνικά δάση, από τις ανθρώπινες ενέργειες έως τις πυρκαγιές και τις κλιματικές αλλαγές. Ειδικά στη Δυτική Ελλάδα που δοκιμάστηκε ανελέητα με τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, η προσφορά των εποχικών πυροσβεστών υπήρξε καθοριστική.

Και κάθε χρόνο συνεχίζεται το επίπονο και επικίνδυνο έργο τους. Αποκαθιστούμε λοιπόν μια αδικία δεκαετιών με τη σύσταση ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης» στην οποία εντάσσονται οι εποχικοί δασοπυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα έχουν σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου επί πενταετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης ή και ένταξης στο μόνιμο προσωπικό. Θα είναι επιφορτισμένοι με τη δασοπυρόσβεση, τη δασοπροστασία και την πυρασφάλεια αλλά και επικουρικά με την άσκηση λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού.

Με το νομοσχέδιο αυτό, οι εποχικοί δασοπυροσβέστες της χώρας, μετά από δεκαετίες συνεισφοράς και αυτοθυσίας για την προστασία του φυσικού μας πλούτου, του περιβάλλοντος, των δασών μας, βγαίνουν από την ομηρία των εποχικών συμβάσεων εργασίας και εντάσσονται δικαίως στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις