ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στα Κριθαράκια λειτούργησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Κοινοποίηση
Tweet

Τέλεσε και το μνημόσυνο του μακαριστού Κωνσταντίνου Γκολώνη

Την περασμένη Κυριακή 31 Μαΐου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο του Μακαριστού Κωνσταντίνου Γκολώνη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Κριθαράκια Αχαΐας.

Ο κ. Χρύσανθος στην ομιλία του τόνισε ότι η Αγία Ορθόδοξος του Χριστού μας Εκκλησία εορτάζει και πανηγυρίζει την συγκεκριμένη μέρα την μνήμη των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου η οποία εν πνεύματι Αγίω καθόρισε, διατύπωσε και περιχαράκωσε το δόγμα της Θεότητος του Κυρίου Ιησού Χριστού. Αυτό το δόγμα είναι το θεμέλιο της πίστεώς μας και αυτή την αλήθεια κήρυξαν στην Οικουμένη οι Θεοκήρυκες και Θεοφόροι  Απόστολοι.  Αυτό το δόγμα περί της Θεότητος του Σωτήρος Χριστού απειλήθηκε από την κακοδοξία του κακοδόξου Αρείου, ο οποίος δίδασκε αντίθετα από την διδασκαλία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στη συνέχεια ο κ. Χρύσανθος τόνισε ότι η Εκκλησία είναι αλάθητος και ακατάλυτος διότι διευθύνεται υπό του Ιησού Χριστού και οδηγείται εις πάσαν αληθείαν υπό του Παναγίου Πνεύματος ενώ έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η Ορθόδοξος πίστη και η Ορθόδοξος ζωή μας οδηγούν στην σωτηρία και στον αγιασμό μας.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης μέτεφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά και ευλογημένα καθώς και τις συλλυπητήριες ευχές προς την οικογένεια του μεταστάντος Κωνσταντίνου Γκολώνη.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις