ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Σαββατοκύριακο ...χαμός, τις καθημερινές σε ...κατ' οίκον περιορισμό!

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Τα νέα δεδομένα μετά τον κορωνοϊό

Παλιές καλές εποχές θύμισε η κίνηση το Σαββατοκύριακο στα μαγαζιά της εστίασης, στην Πάτρα. Ο κόσμος βγήκε για τον καφέ και το φαγητό του γεμίζοντας καφετέριες και εστιατόρια.

Μία βόλτα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, για παράδειγμα το βράδυ του Σαββάτου, θα σε έκανε να νομίζεις πως δεν υπήρξε καμία κρίση και πώς όλα κυλούσαν κανονικά όλο αυτό το διάστημα.

 Το μόνο που θα παρατηρούσες ως περίεργο ή αξιοπρόσεκτο είναι τα επιπλέον τραπεζάκια πάνω στον πεζόδρομο και μάλλον θα το απέδιδες στον πολύ κόσμο που είχαν να εξυπηρετήσουν τα μαγαζιά.

 

Οικονομία, εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης...και νέα δεδομένα

«Η κίνηση στα μαγαζιά μας το Σαββατοκύριακο θύμιζε κάτι από παλιά.

Ο κόσμος βγήκε, αλλά αυτό δε συμβαίνει και τις καθημερινές. Εκεί η πτώση είναι πάνω από 50% σε σχέση με πέρσι. Και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο είναι κλειστό το πανεπιστήμιο και λείπουν οι φοιτητές που είναι αυτοί που διακινούν τα χρήματα στην πόλη» λέει στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Αχαΐας, τονίζοντας πώς πλέον οι επιχειρηματίες της εστίασης παρατηρούν τα νέα δεδομένα.

«Βλέπουμε ότι πλέον υπάρχουν και νέοι εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης. Πολλοί πλέον μαζεύονται με τις παρέες τους σε πλατείες και κεντρικά σημεία με ποτά και αναψυκτικά που έχουν προμηθευτεί από σούπερ μάρκετ και ψιλικατζίδικα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι σκάλες της Αγίου Νικολάου

Κάτι τέτοιο όπως είναι φυσικό κάνει τεράστια ζημιά στην εστίαση, ενώ θέτει και σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Πέρα από αυτά παρατηρούμε ότι ο κόσμος έχει αποκτήσει και μία κουλτούρα οικονομίας» εξηγεί ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι επιτρέπεται και το όχι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις παραλίες της Αχαΐας

Τι συνέβη χθες Δευτέρα σε Πάτρα, Αχαΐα, Δυτική Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις